تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۳:۴۴

کتاب "فارابی" برای شناساندن این چهره برجسته در ارمنستان از سوی رایزنی فرهنگی ایران در ایروان منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تاثیرات جهانی انقلاب اسلامی با عنوان «نقش نخبگان در افزایش تعاملات فرهنگی و اجتماعی ملتها» در محل کانون نویسندگان ارمنستان بررسی شد.

این نشست به همت رایزنی فرهنگی ایران در ایروان و  با حضور سقائیان سفیر ایران در ارمنستان، آنانیان رییس کانون نویسندگان ارمنستان، جمعی از نویسندگان و علاقمندان برگزار شد.

آنانیان رییس کانون نویسندگان پس از معرفی فعالیتهای کانون نویسندگان بابت ترجمه و چاپ کتابهای فارسی به زبان ارمنی از رایزنی فرهنگی این تشکر کرد.

وی گفت: اینگونه ابتکارات رایزنی فرهنگی ایران برای آشنایی بیشتر مردم ارمنستان با  فرهنگ و تمدن ایران کمک کرده و دوستی دو ملت را افزایش می دهد.

آنانیان در ادامه بخشهای مختلف کتاب را توضیح داد و افزود: این کتاب در ارمنستان طرفداران فلسفه و عرفان ایرانی را  بیشتر خواهد کرد.

سقائیان گفت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران در نوع خود بی‌نظیر بود.  بدون تکیه بر شیوه نظامی یک رژیم دیکتاتور را از صحنه سیاسی حذف کردند.  با توجه به دیدگاه هی خاص امام و نظریات فلسفی ادبی و سیاسی ایشان که یک فقیه و اسلام شناس بود و ما اگر به روش و سیره ایشان  نگاه کنیم می بینیم یک روش انسانی و بر اساس یک تفکر شکل گرفت.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با توجه به پشتوانه فرهنگ غنی و تمدن 5000 ساله خود با نگاه انسانی و یک نگاه خاص بنیان گذاشته شد. بعد از گذشت 30 سال نگاه خاص به کتاب، نشر، دانشجو و افزایش سطح علمی و پیشرفتهای گوناگون دانشمندان وجود دارد و نشان دهنده یک نگاه فراگیر به‌ویژه در زمینه علم، فرهنگ و فلسفه بوده است.

سقائیان در ادامه سخنان خود گفت:  تاریخ مشترک فرهنگی تمدنی ایران و سایر جمهوری‌ها به‌ویژه ارمنستان نشان از یک فصل مشترک فرهنگی تاریخی، ادبی - تمدنی هزار ساله یا بیش از هزار سال است.

وی افزود: در رابطه با همکاری های فرهنگی، ادبی، هنری زمینه مشترک را بر اساس ارتباطات مردم ایران و ارمنستان به‌ویژه ارامنه ایران که در هنر و صنعت نقش داشتند و آنها توانستند در این راه نقش اولیه را بازی کنند.

سفیر ایران اظهارداشت: امروز در سی و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران با توجه به تلاش های رایزنی فرهنگی و خانم امام بگی جانیان ترجمه کتاب فیلسوف بزرگ ایرانی که نشان دهنده آن است که دنبال آن فصل مشترک هستیم و باید در جهت تقویت مناسبات کوشا باشیم.   

 خاچاطور آواکیان نویسنده و منتقد کتاب به نوبه خود درباره ارزش و جایگاه ویژه فرهنگ و ادبیات ایران و میراث تمدن بشری سخن گفت. به نظر وی فارابی بهترین تلفیق مهربانی، فلسفه، تحلیل و هنر است.

 سپس خانم آلیس هوانیسان روزنامه‌نگار و نویسنده با سابقه در سخنان خود معرفی زندگی نامه و فعالیتهای یک دانشمند بزرگ آن هم به صورت یک داستان کوتاه با نظم و ساختار داستانی کار بسیار سختی قلمداد کرد.  به عنوان یک آثار هنری این کتاب بسیار با ارزش و مهم است و برای آشنایی اذهان مردم ارمنستان با تفکر ایرانی مفید و موثر خواهد بود.

محمدرضا شکیبا رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان گفت: ما وارد سی و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران شدیم انقلابی که معنویت و مادیت را با یکدیگر تلفیق کرد و دنیایی را بوجود آورد که  انشاءا... می تواند راهنمای دیگر ملتها باشد.

 وی افزود: امام (ره)  با تکیه بر آموزه‌های اصیل اسلام  و حمایت مردم می‌دانست که می‌تواند انقلاب و کشور را اداره کند.

شکیبا گفت: کتابی که امروز رونمایی می شود از جمع یکی از ستارگان آسمان علم  وتمدن ایرانی است. آن دانشمند از بزرگترین اندیشمندان جهانی است و به او لقب معلم دوم را دادند. اگر فارابی نبود حتی کتابها و اندیشه‌های ارسطو  نیز حفظ نمی‌شد و کار ایشان باعث بقای اثر ارسطو شد. از ویژگی های آن دانشمند اینکه بهترین پزشک  ، حکیم ، موسیقیدان و انسان  نیکو صفت بود.