امیر عبدالحسینی، عنوان داشت سال 89 برای اکسپو هیئت امنایی تشکیل می‌شود تا بتدریج سازمان اکسپو شکل بگیرد.

یک هفته از برگزاری آرت اکسپوی 88 در خانه هنرمندان می‌گذرد. امیر عبدالحسینی،به عنوان دبیر این برنامه با بیان اینکه  برای حضور مجموعه‌داران خارجی باید سه الی چهار سال از برگزاری این اتفاق گذشته باشد، عنوان کرد که در تلاش است تا آثار تجسمی در سبد کالای خانواده جای بگیرد. گفتگوی زیر در مورد جزئیات این اکسپو است.

خبرگزاری مهر،گروه فرهنگ و هنر ـگفته شده است که این دوره از اکسپو با مشارکت بخش خصوصی برگزار شده، چه افراد یا نهادهایی در آن حضور دارند؟

امیر عبدالحسینی: نظر من به عنوان دبیر همیشه این بود که  باید کاملا  به سمت خصوصی‌شدن پیش برود. شورای هنری اکسپو نیز براین امرتاکید و دفتر امور هنرهای تجسمی از این ایده حمایت کرد. یکی از دلایلی که اکسپو به جای آذر ماه در بهمن برگزار شد، این بود که در تدارک بودیم تا بخش خصوصی را تقویت کنیم یعنی هیئت امنایی مسوولیت اکسپو را برعهده بگیرند، دبیر تعیین کنند و این هیئت از انجمن‌های فعال در حیطه هنرهای تجسمی و نگارخانه‌داران تشکیل شود. این اتفاق نیفتاد چون  قرار شد  اکسپو 88 برگزار شود، افراد و نهادهای مختلف به دیدن آن بیایند و به همین بهانه به شکل رسمی خصوصی شدن این اتفاق را اعلام کنیم. درحال حاضر با مدیران انجمن‌ها و شورای قبلی اکسپو نشست‌هایی برگزار کردیم و قرار براین شد که من بار دیگر دبیری اکسپو را برعهده بگیریم تا تلاش کنم هیئت امنایی تشکیل شود و بتدریج برای سال آینده سازمان اکسپو شکل بگیرد.

برخی از نگارخانه‌داران در اکسپو شرکت نکردند. چه برنامه‌ای دارید تا برای اکسپوهای آینده مشارکت بیشتر نگارخانه‌ها را داشته باشید؟

من به عنوان دبیر از همه نگارخانه‌داران برای حضور در اکسپو دعوت کردم مخصوصا نگارخانه‌هایی که در فهرست دفتر امور تجسمی جز نگارخانه‌های فعال هستند .چون 250 نگارخانه داریم که از میان آنها حدود 80 نگارخانه  در طی سال مرتب نمایشگاه برگزار می‌کنند . از این 80 نگارخانه دعوت کردیم تا در اکسپو شرکت کنند. برخی از آنها علاقه‌مند به حضور در این رویداد نبودند، برخی باور نداشتند که ممکن است اکسپو خصوصی باشد و بعضی از نگارخانه‌ها عذرهای دیگری آوردند که در مجموع 60 نگارخانه آمادگی خود را برای شرکت در اکسپو اعلام کردند. ما نیز از میان آنها توانستیم برای 40 نگارخانه امکان شرکت را فراهم آوریم.

قیمت‌گذاری‌ها چگونه انجام شده است؟

مبنای اصلی تعیین قیمت، نگارخانه‌داران هستند. برای اینکه آنها در طی سال در نگارخانه‌ها فعالیت می‌کنند و به خرید و فروش اثر هنری می‌پردازند. قیمت پایه از سوی آنها تعیین شد و شورای کارشناسی قیمت‌ها را بررسی کردند. در برخی از موارد، شورا قیمت‌ها را تعدیل کردند البته در مواردی هم نگارخانه‌دار و هنرمند تعدیل قیمت را نپذیرفتند. در مجموع قیمت‌ها تعاملی بین دبیرخانه اکسپو و مدیران نگارخانه‌ها بود.

سال گذشته دولت بخشی از خرید اکسپو را انجام داد. امسال نیز چنین برنامه‌ای دارد؟

ما از سوی دبیرخانه تمام تلاشمان را انجام داده‌ایم تا بخش دولتی در خرید آثار حضور پررنگی داشته باشد . باید تا پایان اکسپو منتظر باشیم تا ببینیم دولت چقدر خرید می‌کند. امیدوارم بخش دولتی و خصوصی حضور خیلی فعالی داشته باشند. ضمن اینکه خودم در تلاش هستم که بخش خصوصی  فعالیت  بیشتری برای خرید و فروش آثار هنری نشان دهد تا آثار تجسمی در سبد کالای خانواده جای بگیرد. در اکسپوی قبلی حدود 300 میلیون فروش اثر انجام شد که از این میان 70 میلیون توسط بخش خصوصی و اشخاص صورت گرفت. برای خود من این 70 میلیون شیرین‌تر بود چون مردم از سرمایه شخصی‌شان استفاده کرده بودند. امیدورام این فرهنگ گسترش پیدا کند.

امسال هم خرید آثار باید به صورت نقدی انجام شود؟

بله. ما تنها فروش نقدی یا قرارداد حقوقی معتبر برای خرید آثار را قبول می‌کنیم.

در مورد حضور مجموعه‌داران خارجی که سال گذشته هم مطرح شد، برنامه‌ای دارید؟

باید در بلندمدت برای حضور مجموعه‌داران خارجی  برنامه‌ریزی کنیم یعنی اکسپو باید به صورت مداوم 3 الی 4 سال برگزار شود، کار تبلیغاتی مناسب صورت بگیرد و صاحب فروش اینترنتی شود تا بعد از آن بتوان در مورد حضور خارجی‌ها تصمیم گرفت.