به گزارش خبرنگار مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز سه شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد، در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی اخیرا از ارائه پیشنهاد مشترک آمریکا، روسیه و فرانسه به ایران برای تبادل سوخت خبر داده اما این کشورها موضوع طرح این پیشنهاد را رد کرده اند، موضع شما در این باره چیست تصریح کرد: فعالیتهای صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران روال طبیعی خود را دنبال می کند و با نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی تولید اورانیوم 20 درصد در کشور آغاز و اولین محصول آن تولید شده است.
ایران به کارش ادامه می دهد
دستیار ویژه وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: ایران در این رابطه به کارش ادامه می دهد و در رابطه با رآکتور تهران نیز پیشنهادات مختلفی مطرح شده و می شود که برخی شفاهی و برخی نیز مکتوب بوده اند و همه این پیشنهادات در دست بررسی است.
هدف سفر اوغلو به تهران
خبرنگاری با اشاره به سفر امروز وزیر امور خارجه ترکیه به ایران به ارتباط این سفر با موضوع تبادل سوخت هسته ای اشاره کرد و درباره اهداف این سفر از سخنگوی وزارت خارجه سئوال کرد که مهمانپرست در پاسخ گفت: سفر وزیر امور خارجه ترکیه به ایران در راستای توسعه همکاریهای دوجانبه و تبادل نظر پیرامون مسائل منطقه ای و بین المللی صورت می گیرد و این سفر نشان دهنده نزدیکی و صمیمت دو کشور است.
وی تاکید کرد: مسائل مختلفی در دستور کار سفر وزیر امور خارجه ترکیه به ایران است.
خطر اصلی رژیم صهیونیستی
وی در پاسخ به سئوال دیگری پیرامون نشست آمریکا با برخی سران کشورهای اسلامی خاطر نشان کرد: ادعایی که مقامات آمریکایی در رابطه با نزدیکی و همفکری با کشورهای اسلامی دارند در عمل دیده نشده است و واقعیت نشان می دهد که رویکردهای فعلی آمریکا در راستای ایران هراسی در منطقه مبتنی بر فریب افکار عمومی و گمراه کردن آنان از خطر اصلی منطقه یعنی رژیم صهیونیستی است.
مهمانپرست رویکرد مسئولان آمریکایی را در رابطه نزدیک شدن به جهان اسلام با توجه به در تعارض بودن گفتار با عمل آنان مثبت ندانست.
رژیم صهیونیستی رسوا تر از این حرف هاست
یکی از خبرنگاران نظر سخنگوی وزارت خارجه را در رابطه با سخنان اخیر هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا جویا شد که وی در پاسخ با تاکید بر اینکه وزیر امور خارجه پاسخ مناسب به این اظهارات را داده است بیان داشت: کشورهای منطقه باید با رویکرد همکاری و همگرایی و مشارکت برای از بین بردن تهدیدات واقعی و ثبات و امنیت و رشد و توسعه که جزو مذاکرات ما با همه کشورهای عربی است اقدام کنند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری در رابطه با تلاشهای صهیونیستها برای اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: اینکه رژیم صهیونیستی در تلاش است کشور ما را تحت فشار قرار دهد فکر می کنیم جایی برای توجه ندارد چون این رژیم رسواتر از این حرفهاست که بخواهد در مناسبات تاثیرگذار باشد.
وجه مثبت سخنان فیصل
یکی از خبرنگاران از سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اظهارنظر سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان مبنی بر اینکه بلندپروازی های هسته ای ایران تهدیدی برای منطقه است سئوال کرد که مهمانپرست در پاسخ به این سئوال خاطر نشان کرد: اطلاعاتی که ما از اظهارات وزیر خارجه عربستان داریم تمرکز صحبتهای ایشان بر لزوم عاری بودن منطقه از سلاحهای هسته ای بوده است و اگر این مبنا در نظر گرفته شود رویکرد مثبت است و ما از عاری شدن منطقه از سلاحهای اتمی حمایت می کنیم.
کدامیک دیکتاتوری نظامی است؟
وی در رابطه با حمله موشکی اخیر آمریکا به یک منطقه در پاکستان عنوان کرد: حمله موشکی آمریکا به پاکستان برای مردم می تواند روشنگرانه باشد و اینکه اخیرا خانم کلینتون گفته در ایران دیکتاتوری نظامی حاکم است در پاسخ به وی باید گفت حمله به مردم بیگناه و از بین بردن غیر نظامیان در کشورهای مختلف همچون عراق، افغانستان، پاکستان و فلسطین دیکتاتوری نظامی است یا جمهوری اسلامی ایرانی که در 31 سال گذشته به اشکال مختلف رفراندوم و انتخابات برگزار کرده است.
احتمال دعوت از کشورهای اتمی در اجلاس تهران
خبرنگار مهر از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید آیا در اجلاس خلع سلاح که قرار است در تهران برگزار شود، کشورهای صاحب سلاح اتمی نیز دعوت می شوند، که مهمانپرست در پاسخ تاکید کرد: اجلاس خلع سلاح در روزهای 27 و 28 فروردین ماه در تهران برگزار می شود و مقامات رسمی از کشورهای مختلف و نیز دانشمندان، اندیشمندان، کارشناسان و موسسات مطالعاتی برای شرکت در این اجلاس دعوت شده اند.
مهمانپرست افزود: توجه جدی جهان امروز باید به سمت خلع سلاح باشد تا این موضوع به نتیجه ملموسی برسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: آنچه که آینده بشریت به آن نیاز دارد سلاح اتمی نیست بلکه از بین بردن سلاح های اتمی است و فکر می کنیم مدعیان برقراری صلح و امنیت در دنیا باید در از بین بردن سلاحهای اتمی پیشگام باشند و بیش از این افکار عمومی را نسبت به این مسئله حساس نکنند.
رسیدگی به معضل زیست محیطی جزایر مصنوعی
خبرنگار مهر همچنین از سخنگوی دستگاه دیپلماسی پرسید با توجه به اثرات مخربی که احداث جزایر مصنوعی دارد ساز و کارهای وزارت امور خارجه برای مقابله با احداث این جزایر چیست، که مهمانپرست در پاسخ گفت: جزایر مصنوعی در بر هم زدن وضعیت محیط زیست منطقه نقش موثری دارند و بر همین اساس کارشناسان زیست محیطی و مقامات حقوقی جمهوری اسلامی ایران مذاکراتی را با کشورهای منطقه برای رسیدگی به این مسئله در دستور کار دارند.
باغ قلهک موضوعی حقوقی است
یکی از خبرنگاران از مهمانپرست در رابطه با مسئله باغ قلهک که در تصرف انگلستان است سئوال کرد که وی در پاسخ گفت: موضوع باغ قلهک بحثی حقوقی است و رسیدگی به آن ادامه دارد و قطعا به آن رسیدگی خواهد شد و هر زمان این رسیدگی ها به نتیجه برسد نتیجه آن اعلام خواهد شد.
بهترین کمکی که امریکا می تواند به منطقه کند!
خبرنگاری همچنین به سفر اخیر هیلاری کلینتون به منطقه اشاره کرد و موضع وزارت امور خارجه را در رابطه با این سفر جویا شد که مهمانپرست در این باره تصریح کرد: کشورهای منطقه هوشیارتر و بیدارتر از آنند که منافع جمعی خود را تحت تاثیر منافع کشورهای فرامنطقه ای قرار دهند.
وی خطاب به این کشورهای فرامنطقه ای گفت: کاری که آمریکا می تواند انجام دهد تا به مردم منطقه کمکی کرده باشد این است که هر چه سریعتر از منطقه خارج شود.
ایران همچنان آماده مبادله و خرید سوخت
مهمانپرست در پاسخ به این سئوال که آیا در صورت به نتیجه رسیدن بحث تبادل سوخت تولید اورانیوم 20 درصد متوقف می شود، با اشاره به اینکه تبادل سوخت منافاتی با تولید آن در داخل ندارد، گفت: ایران برنامه تولید سوخت را در دستور کار دارد و برای مبادله و خرید سوخت نیز همچنان در جمهوری اسلامی ایران آمادگی وجود دارد و اگر شرایط مورد نظر ایران تامین شود نسبت به انجام آن اقدامات لازم انجام می شود.
غربی ها جلوی اهانت به مقدسات را بگیرند
مهمانپرست در بخش دیگری از نشست مطبوعاتی این هفته خود در پاسخ به سئوالی در رابطه با اهانت به پیامبر اسلام در یکی از روزنامه های نروژی گفت: ما همواره اهانت به مقدسات را محکوم کرده و می کنیم و کشورهای اروپایی متاسفانه به بهانه آزادی بیان اهانت به مقدسات را جایز شمرده اند و این خطای بزرگی است که اگر جلوی آن را نگیرند با عکس العمل جهان اسلام مواجه می شوند و به هیچ وجه این نوع اقدامات در توهین به مقدسات قابل توجیه نیست.
ایران هراسی دیگر کارآیی ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوال دیگری هدف از آنچه برگزاری رزمایش مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی اعلام شده را تلاشی مذبوحانه برای نجات رژیم صهیونیستی توصیف کرد و یادآور شد: اقداماتی که برای ترویج پروژه ایران هراسی انجام می شود کارآیی اش را از دست داده است.
وی ادامه داد: تمام تلاشهای کشورهای غربی برای نجات رژیم صهیونیستی تلاشی مذبوحانه است تا اقتدار پوشالی این رژیم را به رخ مردم منطقه بکشانند اما مردم منطقه هوشیارتر از آن هستند که این نوع اقدامات نمایشی بر آنان تاثیرگذار باشد.
افشاگری نقش انگلیس در حوادث یمن
مهمانپرست در پاسخ به سئوال دیگری در رابطه با حوادث یمن با استقبال مجدد از آغاز گفتگو در یمن و پایان درگیریها در این کشور تصریح کرد: ما ضمن حمایت از آتش بس در یمن معتقدیم برخی از کشورها در پشت صحنه حوادث یمن حضور داشتند و به این حوادث دامن می زدند و برای اینکه نقش آنان نشان داده نشود به دیگران در رابطه با دخالت در امور یمن اتهام می زدند.
مهمانپرست گفت: در رابطه با حوادث یمن چیزی که ما به آن رسیده ایم این است که انگلیس یکی از آن کشورهایی بوده که در حوادث یمن نقش داشت و در عین حال تلاش می کرد به ایران و دیگر کشورها اتهاماتی را وارد کند اما این گونه مداخلات نزد افکار عمومی جهان هیچ گاه پنهان نخواهد ماند.
یک توصیه به چین و روسیه
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در ادامه در رابطه با تلاشهای آمریکا برای جلب موافقت چین و روسیه در راستای صدور قطعنامه جدید علیه جمهوری اسلامی ایران به چین و روسیه توصیه کرد واقع بین باشند و به خاطر دسترسی یک کشور مستقل به حقوق خود از فشار و تحریم استفاده نکنند هر چند این روشها جواب نداده و نمی دهد.
وی تاکید کرد: البته آنچه که نزد افکار عمومی جهان باقی خواهد ماند رویکرد کشورهای مختلف است و مردم در طول تاریخ در رابطه با آن قضاوت خواهند کرد.
راهپیمایی 22 بهمن مایه افزایش اقتدار نظام
مهمانپرست در آغاز این کنفرانس مطبوعاتی حضور باشکوه مردم را در راهپیمایی روز 22 بهمن گرامی داشت و آن را مایه اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد.