رئیس شورای شهر اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر افزود: موضوع اصلاح انحراف تونل مترو اصفهان ظرف 10 تا 15 روز آینده نهایی می شود و امیدواریم این بار این مشکل مرتفع گردد.
عباس رسولیها افزود: در مذاکراتی که با این شرکت آلمانی داشته ایم از آنها خواسته شد با توجه به اینکه تولید کننده دستگاه "TBM" شرکت مترو اصفهان هستند برای رفع نقص و اصلاح انحراف به وجود آمده وارد عمل شوند.
در مذاکرات با شرکت آلمانی از آنها خواسته شد با توجه به اینکه تولید کننده دستگاه TBM شرکت مترو اصفهان هستند برای رفع نقص و اصلاح انحراف به وجود آمده وارد عمل شوند |
دستگاه حفر تونل مترو در اصفهان با انحراف از مسیر تونل شرقی خط شمال - جنوب متروی اصفهان پس از عبور از زیر رودخانه زاینده رود در حدود 30 رینگ (طولی معادل 40 متر) در کنار سی و سه پل به اشتباه حفاری شده است، از زمان وقوع این رخداد در آخرین ماه تابستان امسال و انتشار خبر آن در رسانه ها ادامه پروژه مترو در این مسیر تاکنون متوقف مانده است.
پیش از این نیز توسط برخی مسئولان شهری اصفهان با یک شرکت چینی برای برگشت دستگاه "TBM" رایزنیهایی انجام شد تا با تزریق بتن به بدنه تونل و همچنین شمع زدن و مقاوم سازی آن مقدمات لازم برای برگشت دستگاه انجام شود.
با این همه اما این کار نیز صورت نگرفت و مسئولان شهری اصفهان برای خارج شدن دستگاه"TBM" از تونل مترو برای اصلاح انحراف و رهایی از دست این معضل فرسایشی دو روش را نهایی کردند که یکی برگشت دستگاه از مسیر منحرف شده به عقب و دیگری ایجاد یک حفره بر روی سطح زمین و خارج کردن دستگاه از تونل بود.
پس از اعلام روشهای نهایی برای اصلاح انحراف تونل مترو برخی کارشناسان در گفتگو با رسانه ها اعلام کردند حفر گودال برای اصلاح مسیر دستگاه" TBM" برای سی و سه پل خطر فروانی دارد چرا که برای این کار باید گودالی با قطر 60 متر ایجاد کرد که با توجه به موقعیت دستگاه در زیرخاک و نزدیکی آن به سی و سه پل در این صورت باید بخشی از رمپ سی و سه پل برای ایجاد آن تخریب شود.
در همین حال نیز محمد مجد اردکانی کارشناس برجسته تونلینگ و مجری ارشد مترو تهران در گفتگویی با خبرنگار مهر گفته بود: با توجه به اینکه قطر همه دستگاههای "TBM" از مسیر تونلی که حفر می کنند بیشتر است برگشت آنها از مسیر تونل غیرممکن است، برای دستگاهی که از مسیر خود منحرف شده هیچ راهی برای برگشت از تونل وجود ندارد و مجریان طرح الزامأ مجبور هستند برای اصلاح مسیر گودالی بر روی سطح زمین حفر کنند.
اینگونه شد که هیچ کدام از این دو روش مورد تایید کارشناسان قرار نگرفت و هیچ گاه نیز اجرایی نشد تا در نهایت مسئولان ذیربط ناگزیر از کمک خواهی از شرکت آلمانی سازنده دستگاه"TBM" شرکت مترو اصفهان شوند تا شاید آنها راه چاره ای برای برون رفت از این معضل حل ناشدنی ارائه دهند.
باید منتظر ماند و دید آیا در نهایت با ورود شرکت سازنده این دستگاه "TBM" خبرساز، انحراف به وجود آمده در تونل مترو اصفهان بدون ایجاد خطر برای سی و سه پل اصلاح و دستگاه به مسیر قبلی خود باز خواهد گشت.