نویسندگان پس از رد طرح‌هایشان در تلویزیون پاسخ شفافی دریافت نمی‌کنند. از سوی دیگر اعضای شورای تصویب فیلمنامه‌ها همیشه پشت پرده هستند.

خشایار الوند، که نگارش متن چندین سریال و فیلم سینمایی را در کارنامه خود دارد ،درباره وجود شوراهای متعدد برای تصویب فیلمنامه در تلویزیون به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه برای تصویب فیلمنامه در تلویزیون مکانیزم تعریف شده‌ای نداریم. وجود شوراهای متعدد منجر به اعمال سلایق مختلف هم در کار می‌شود. برخی مواقع شورای شبکه طرح را قبول می‌کند، اما بعد می‌بینید در مرحله کد تولید با مشکلاتی رو به رو می‌شود. تا زمانی که طرح هم کد تولید نگیرد تهیه کننده پولی به نویسنده نمی‌دهد.

وی در ادامه افزود: به هر حال بعد از اینکه فیلمنامه خوانده می‌شود تازه ناظر کیفی پیدا می‌آید. وجود شوراها باید در جهت بهبود کار باشد نه اینکه نویسندگان و عوامل را دچار مشکل کند. از سوی دیگر وقتی طرحی در شورای تصویب فیلمنامه رد می‌شود، نویسنده پاسخ شفاف برای رد شدن طرح ارائه شده دریافت نمی‌کند. در واقع اعضای شورای تصویب فیلمنامه‌ها همیشه پشت پرده هستند. در حالی که این اعضا باید با نویسندگان در ارتباط باشند تا به بهتر شدن کار کمک کنند.

نویسنده آثار تلویزیونی مهران مدیری خاطرنشان ساخت: در حال حاضر مجموعه "دارا و ندار" به کارگردانی مسعود ده نمکی بر اساس طرح اولیه من ساخته می‌شود، اما این طرح دستخوش تغییرات زیادی شده که نمی دانم دلیل آن چیست؟ در این طرح نوشته بودم شخصیت قصه از خارج به ایران آمده و ... اما همین مسئله حذف شده که دلیل آن روشن نیست.

الوند ادامه داد: از سوی دیگر طرح‌هایی که نویسندگان به شبکه‌ها ارائه می دهند و رد می‌شوند، مشخص نیست به کجا منتقل می‌شود. در صورتی که باید امنیت این کار از سوی شبکه در نظر گرفته شود، اما می بینیم این اتفاق نمی افتد. من طرح تله فیلمی با نام "کمربندها را ببندیم" را به یکی از شبکه ها ارائه دادم و رد شد. بعد از یک سال می بینم که همان طرح را یکی از تهیه کنندگان  در همان شبکه ،کمی تغییر داده و کار کرده‌است. اگر این طرح مشکل داشت پس چرا فرد دیگری می تواند با کمی تغییر آن را بسازد؟

وی یادآور شد: البته بعد از اینکه متوجه شدم طرحم ربوده شده، شکایت کردم و مدتی در پخش آن تاخیر افتاد، اما به تازگی این فیلم از تلویزیون روی آنتن رفت. نمی دانم حفاظت طرح های رد شده به عهده چه کسی است؟

این نویسنده با اشاره به یکی دیگر از مشکلات تصویب فیلمنامه ها گفت: بهتر است افرادی که تهیه کننده و کارگردان هستند در شوراهای تصویب فیلمنامه ها حضور نداشته باشند یا در آن مقطعی که در این شورا فعالیت می‌کنند کار تولید را کنار بگذارند. مثلاً آقای صدرعاملی که در شورای شبکه یک قرار دارد طرح من را به این دلیل رد کرد که شباهت خیلی اندکی با یکی از کارها داشت.

الوند اشاره کرد: من در جلسه ای که نویسندگان با آقای ضرغامی داشتم، تاکید کردم بهتر است برای امنیت طرح‌های ارائه شده نویسندگان به تلویزیون بانک فیلمنامه‌ای جهت ثبت وجود داشته باشد، مثل خانه سینما . یکی دیگر از گلایه های من این است وقتی تلویزیون سینماگرانی همچون سیروس الوند و ....را جذب کرده،چرا اجازه نمی دهد آنها روی طرح‌های خودشان کار کنند، بلکه باید  کار نویسندگان دیگر را بسازنند. بهتر است تلویزیون روی فیلمنامه های سینماگران هم سرمایه گذاری کند.

خشایار الوند این روزها مشغول نگارش مجموعه جدید مهران مدیری است.