به گزارش خبرنگار مهر، لیلی گلستان سخنگوی گروه هفت نگاه و یکی از هفت نگارخانه برگزار کننده نمایشگاه فروش بزرگ سال در مراسم افتتاح که عصر امروز جمعه 30 بهمن در نگارخانه پردیس سینمای ملت برگزار شد، گفت: بالاخره توانستیم سومین نمایشگاه گروه هفت نگاه را برگزار کنیم چون سال گذشته بالاجبار نتواسنتیم این کار را انجام دهیم. با این حال گله مندی ها را برای بعد می گذاریم و از اینکه هفت نگاه را با کمک شهرداری و سازمان فرهنگی هنری شهرداری برگزار می کنیم، خوشحال هستیم.
وی با بیان اینکه پرفروش ترین آثار دوره قبل به مهدی سحابی اختصاص داشته است، افزود: مهدی سحابی اکنون در میان ما نیست اما یادش را گرامی می داریم.
گلستان سپس تفاوت اساسی نمایشگاه این دوره را در تعدیل قیمت ها دانست: امسال اساس کار ما در تعدیل قیمت ها بود. به همین دلیل در 10 روز گذشته درحال چانه زنی با هنرمندان بودیم و تقریبا توانستیم حدود 70 الی 80 درصد حرف خودمان را به کرسی بنشانیم. قمیت های فعلی، قیمت خود هنرمندان نیست بلکه قیمت های گروه هفت نگاه است که تقریبا از 10 تا 40 درصد تخفیف داشته اند که کار سختی بود ولی انجام شد.
مدیر نگارخانه گلستان همچنین پیش بینی کرد سومین دوره، رکورد فروش دوره های قبل را بشکند:فکر می کنم، این نمایشگاه از دو نمایشگاه قبلی موفق تر شود و کورد دوره های قبلی را بشکنیم. در همین مراسم افتتاح، خیلی از بازدیدکنندگان از کیفیت نمایشگاه تعریف کردند و همین خستگی ما را در کرد.
محمد جواد شوستری رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری نیز گفت: بسیار مفتخریم در شروع ماه ربیع که بسیار فرخنده است، مهمان و میزبان هنرمندان هستیم. اعتقاد داریم برخی هنرها در کشور ما خیلی مظلوم واقع شده اند. متاسفانه هنرهایی که ریشه در اصالت دینی و اسلامی ما دارند، مورد بی توجهی قرار گرفته اند. یکی از این هنرها نقاشی و خطاطی است. برای همین نه تنها جوانان بلکه میانسالان و سالمندان این هنرها هم متاسفانه توسط مردم شناخته شده نیستند.
او برگزاری این نمایشگاه را در شناسایی نسل جوان موثر دانست و اضافه کرد: امیدورایم با کمک شهرداری، نمایشگاه ها و اکسپوهای بیشتری را برگزار کنیم. تمام تلاشمان این است که دولت به ظرفیت بخش خصوصی بیشتر توجه کند و نیم درصد بودجه خرید آثار هنری تصویب شود.
فرح اصولی نقاش در ادامه مراسم با ابراز خوشحالی از برگزاری این نمایشگاه در مورد وضعیت هنرمندان اظهار داشت: اولین دغدغه فکری هر هنرمندی خلق اثر و بعد فروش کار است. این مهم را نگارخانه داران انجام می دهند. در کشورهای پیشرفته، چگونگی فروش آثار امر تعریف شده ای است. نگارخانه داران ما نیز در این سال ها فعالیت های زیادی انجام داده اند و ما به زحمت آنها واقف هستیم. البته حراج ها، نوساناتی را در قیمت ها ایجاد کرده اند و این قیمت ها باعث نگرانی هنرمندان شده است ولی به اعتقاد من این، پیش درآمد رشد اقتصاد هنر ما است چون مجموعه دارانی به خریداران اضافه شده اند که هنر معاصر ایران را جمع آوری و به نسل بعدی منتقل می کنند.
اصولی در مورد خرید و فروش آثار هنری توضیح داد: موضوع اقتصاد هنر از سوی دولتمردان هرگز مهم تلقی نشده است. حمایت مالی از هنر با هنر دولتی دو موضوع متفاوت است چون هنر دولتی نمی تواند رشد پیدا کند ولی زمانی که دولت از هنر، حمایت می کند، باعث پیشرفت هنر می شود. در یک دوره ای قرار بود، بودجه ای برای خرید آثار هنری تصویب شود اما هنوز پس از سال ها کشمکش، هنوز به نتیجه نرسیده است.
او نتیجه گیری کرد: اختصاص دادن قطعه ای در آرامگاه بهشت زهرا البته کار با ارزشی است اما آیا به همان اندازه هم به روح هنرمندان زنده توجه می شود؟
همچنین محمد ابراهیم جعفری نقاش و شاعر در پایان مراسم افتتاح اظهار داشت:سال قبل نمایشگاه گروه هفت نگاه برگزار نشد ولی امسال با هیجان بیشتری این کار را انجام دادیم.
سومین نمایشگاه گروه هفت نگاه به مدت دو هفته در پردیس سینمایی ملت از سوی هفت نگارخانه موسوم به هفت نگاه درحال برگزاری است.