به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی در جمع خبرنگاران در ارتباط با بهره برداری از ناوشکن جماران تصریح کرد: در تداوم بهره برداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی در بخش صنعت دفاعی ، طراحی و ساخت ناوشکن جماران گام مهم دیگری در افزایش اقتدار، خودباوری وعزت ملی و تحقق بخشیدن به تدابیر و هدایت های فرماندهی کل قوا بود.
ـوی با اشاره به اینکه ناوشکن جماران محصول مشترک نیروی دریایی ارتش ، وزارت دفاع و متخصصان کشورمان در بخش خصوصی است تاکید کرد: ساخت این شناور در سال 1376 به دستور مستقیم فرمانده معظم کل قوا آغاز شد.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: سیستمهای الکترونیکی، اپتیکی، مخابراتی، ناوبری، جنگافزاری و تسلیحاتی این شناور توسط متخصصان وزارت دفاع طراحی، تولید و بر روی بدنه این شناور نصب شده است و صنایع مختلف وزارت دفاع از جمله صنایع دریایی، الکترونیک و اپتیک،مخابرات، جنگافزار و موشکی وزارت دفاع در تولید آن مشارکت جدی و همه جانبه ای داشتند.
وی طراحی و ساخت سوپر استراکچر آلومینیومی به وزن 70 تن توسط صنایع دریایی شهید جولایی وزارت دفاع و نصب آن در بدنه ناوشکن، همچنین طراحی و ساخت شافت ناوشکن و تجهیزات جانبی آن توسط صنایع حدید و فولاد آلیاژی وزارت دفاع را از ویژگی های ناوشکن جماران دانست.
وحیدی در تشریح جزئیات فنی ناوشکن جماران گفت: تجهیزات الکترونیکی و اپتیکی شامل سونار، مخابرات زیرآبی، کنترل آتش توپهای 40 و 76 میلیمتری، پردازشگر راداری، عمقسنج، ساعت شناور، بادسنج، سرعتسنج، جایرو مغناطیسی، رادارهای ناوبری باندهای اس و ایکس، یکپارچه سازی رادار هوایی، سیستم کامل هواشناسی، سکوی موشک و اژدر، قبضه سینه، پاشنه و قطبنمای مغناطیسی بخشی از تجهیزات بومی است که توسط صنایع الکترونیک وزارت دفاع در ناوشکن جماران نصب و راهاندازی شده است.
وی تعامل، وحدت و همدلی متخصصان وزارت دفاع و نیروی دریایی ارتش در طراحی و اجرای این پروژه دفاعی از ویژگی برجسته آن به شمار آورد و بیان داشت: ساخت فروند دوم این نوع شناور توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع آغاز که با بهینهسازی برخی از سسیستمها و زیرسیستمهای آن انشاءالله پس از تکمیل تحویل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
وزیر دفاع در پایان گفت: همچنین مأموریت ساخت فروندهای دیگری از شناورهای کلاس موج نیز به صنایع دریایی وزارت دفاع ابلاغ شده است که مراحل ساخت آن در دست اجراء قرار خواهد گرفت.