به گزارش خبرنگار مهر، سیدکاظم دلخوش امروز در همایش تعاون، تولید و مالیات بر ارزش افزوده در تهران با اشاره به اینکه لایحه برنامه پنجم توسعه در مجلس در دست بررسی است، گفت: موانعی که در سرراه توسعه سرمایه گذاری بخشهای خصوصی و تعاونی قرار دارد باید برداشته شود.
رئیس فراکسیون تعاون مجلس اظهار داشت: دستگاههای حاکمیتی موظف هستند تا شرایط واگذاری اقتصاد دولتی به تعاونی ها و بخش خصوصی انجام شود.
دلخوش بیان داشت: دولت امروز در کنار اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها، اصلاح قوانین مالیاتی، گمرکی و نظام توزیع کالا را در دست اجرا دارد، در سایه این اقدامات می توان امیدوار بود که دو بخش خصوصی و تعاونی بتوانند احیاء شوند.
وی ضمن انتقاد از افزایش وابستگی اقتصاد به نفت، خاطر نشان کرد: در سند چشم انداز بیست ساله کشور کاهش وابستگی 5 درصدی در هر سال به نفت پیش بینی شده است ولی متاسفانه بعد از چند سال می بینیم که وابستگی کشور به نفت زیاد شده است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: بخش خصوصی و تعاونی امروز موظف هستند تا خود را با شرایط اقتصاد جهانی و سازمان تجارت جهانی تطبیق دهند.
سهم 7 درصدی 70 درصد مردم از اقتصاد
در ادامه این همایش ماشاء الله عظیمی رئیس هیئت مدیره بانک توسعه تعاون نیز در اظهاراتی، گفت: ویژگی بخش تعاون در منابع و توزیع منافع است به نحوی که بخش خصوصی به تمرکز منافع می اندیشد و بخش تعاونی به دنبال توزیع منابع و در نتیجه عدالت اجتماعی است.
رئیس هیئت مدیره بانک توسعه تعاون با بیان اینکه در حال حاضر 70 درصد از مردم کشور عضو یک تعاونی هستند، افزود: این در حالی است که سهم آنها از اقتصاد فقط 7 درصد است.
عظیمی خاطر نشان کرد: برای اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها که حداقل 50 میلیون نفر از مردم را شامل می شود باید در کشور فرهنگ سازی شود. متاسفانه تغییر شرایط مصرف 8 برابری انرژی در کشور نسبت به استاندارد جهانی، کمی مشکل است.
تولید 10 درصد فرآورده های گوشتی کشور توسط تعاونی ها
همچنین سید محمد موسوی رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسرس تعاونی های تولیدی و خدمات تولیدکنندگان ایران نیز در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران، از کمبود نقدینگی و افزایش قیمت مواد اولیه مصرفی توسط تعاونی های تولیدی انتقاد کرد و گفت: از دولت انتظار داریم تا نسبت به کاهش نرخ سود تسهیلات تولیدکنندگان برنامه ریزی کند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسرس تعاونی های تولیدی و خدمات تولیدکنندگان ایران با بیان اینکه در حال حاضر 100 هزار نفر به صورت مستقیم و 500 هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم در بخش های مختلف تعاونی های تولیدی و همچنین تامین فراورده های گوشتی فعالیت دارند، اظهار داشت: هم اکنون 10 درصد از کل مصرف فراورده های گوشتی کشور توسط بخش تعاون تامین می شود.
موسوی اظهار داشت: هم اکنون از تولیدکنندگان در مقاطع مختلف مالیات اخذ می شود که این مسئله خود باعث دامن زدن به افزایش تورم و همچنین بیکاری به دلیل بالا رفتن هزینه های تولید می شود.
صادرات فرآورده های گوشتی تعاونی ها
وی پیشنهاد کرد دولت تدابیری اتخاذ کند تا مالیات از مصرف کننده نهایی در فروشگاهها اخذ شود. از این طریق بخشی از مشکلات تولیدکنندگان رفع و از حجم بدهی های آنان کاسته می شود.
این مقام مسئول در بخش تعاون همچنین از صادرات سالانه 3 میلیون دلار فرآورده گوشتی توسط تعاونی ها از بازاچه های مرزی خبر داد و گفت: عراق در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگترین خریداران فرآورده های گوشتی تولید شده توسط تعاونی ها است.