به گزارش خبرگزاری مهر، گزارش سالانه اتحادیه بین المللی ارتباطات راه دور در زمینه توسعه فناوری های ارتباطات و اطلاعات در سازمان ملل متحد نشان می دهد تا انتهای سال 2009 در سرتاسر جهان در حدود 4.6 بیلیون اشتراک مطابق با نسبت گستردگی و نفوذ 67 درصد به ثبت رسیده و این رکورد امسال از 5 بیلیون فراتر خواهد رفت.
در کشورهای در حال توسعه نسبت گستردگی به 57 درصد رسیده که نسبت به سال 2005 بیش از دو برابر شده است در حالیکه این نسبت در کشورهای توسعه یافته به صورت میانگین 100 درصد اعلام شده است.
بر اساس تخمین این گزارش در حدود 26 درصد از جمعیت جهان یا تقریبا 1.7 بیلیون نفر کاربر اینترنت هستند که از این میان یک نفر از پنج نفر در کشورهای در حال توسعه و دو سوم کشورهای توسعه یافته آنلاین هستند.
رشد نفوذ استفاده از تلفن همراه و اینترنت در کشورهای در حال توسعه به ویژه در کشورهای چین و هند افزایش چشمگیری داشته است به صورتی که چین به تنهایی یک سوم از کاربران اینترنت کشورهای در حال توسعه را به خود اختصاص داده است. بیشترین فاصله آشکار میان کشورها در زمینه اتصال پهنای باند است که برای بهبود تولید اقتصادی و ایجاد دسترسی به خدمات بهداشتی و دولتی بسیار حیاتی به شمار می رود.
برای مثال هزینه دسترسی به اینترنت پر سرعت در آفریقا پنج برابر هزینه میانگین درآمد ماهانه هر نفر در این کشور است که این شرایط دسترسی به پهنای باند را در این کشور به صورت کامل غیر ممکن ساخته است در مقابل در اروپا این هزینه برای هر فرد کمتر از دو درصد درآمد ماهانه اش به شمار می رود.
بر اساس محاسبات به عمل آمده در این گزارش 10 کشور پیشرفته در زمینه ارتباطات تلفن همراه و اینترنت سوئد، لوکزامبورگ، دانمارک، هلند، ایسلند، سوئیس، نروژ و انگلستان در اروپا و کره جنوبی و ژاپن در آسیا اعلام شده اند.
بر اساس گزارش رویترز، همچنین کشورهای ماکائو، هنگ کنگ، سنگاپور، کویت، لوکزامبورگ، آمریکا، دانمارک، نروژ، انگلستان و ایسلند کشورهایی معرفی شده اند که از کمترین هزینه های فناوریهای ارتباطات و اطلاعات متناسب با درآمد ساکنان خود برخوردارند. اکنون تلفنهای همراه در سرتاسر جهان نسبت به تلفنهای ثابت از هزینه بسیار کمتری برخوردارند.