به گزارش خبرنگار مهر، گلاره مستشاری امروز چهارشنبه در کنفرانس خبری هیئت بینالمللی کنترل مواد مخدر سازمان ملل گفت: حدود 250 میلیون نفر در جهان حداقل یک بار از مواد مخدر استفاده کرده اند و بیشترین مواد مخدر مصرفی در دنیا نیز حشیش است.
وی افزود: علاوه بر مواد مخدر استفاده بیش از حد از داروهای قانونی تحت کنترل موجب نگرانی است چرا که استفاده از این مواد در بین جوانان و نوجوانان بسیار گسترده شده است.
کارشناس ارشد کاهش مصرف مواد مخدر سازمان ملل گفت: پیشگیری از اعتیاد باید از دوران کودکی توسط پدر و مادر انجام شود، پدر و مادر باید با کنترل و نظارت و سپس با آگاهی بخشی فرزندان خود را از مضرات مواد مخدر آگاه کنند.
وی افزود: دومین مرحله در پیشگیری از اعتیاد ارتقای سلامت نوجوانان و جوانان در ایام تحصیل در مراکز تحصیلی است چرا که مراکز آموزشی می توانند با اتکا به روشهای علمی و مستمر اطلاع رسانی بسیار موثری در زمینه پیشگیری از اعتیاد داشته باشند.
مستشاری در تعریف از پیشگیری از اعتیاد گفت: پیشگیری از اعتیاد یعنی اجازه ندهیم افراد سالم به سمت مواد مخدر بروند یا افرادی که به صورت تفننی مصرف می کنند به سمت حرفه ای شدن نروند و از مصرف تفننی نیز دست بردارند.
وی افزود: پیشگیری باید همگانی باشد یا به صورت خاصی در بین گروههای پر خطر انجام شود مثلاً به طور همگانی در صدا و سیما با برنامه های تولیدی و به صورت خاص برای نوجوانان و جوانان در مراکز تحصیلی انجام شود.
کارشناس ارشد کاهش مصرف مواد مخدر سازمان ملل در ایران گفت: تعداد یک میلیون و 200 هزار نفر معتاد در ایران رقم بسیار زیادی است و خطر بسیار جدی است چرا که ایران در دنیا جزو کشورهای پرمصرف مواد مخدر است.
وی افزود: امروز هروئین با نام کراک ارایه میشود و خطر مصرف کراک از هروئین بسیار بیشتر است. این تغییر الگوی مصرف زنگ خطر جدی ای است برای دنیا چرا که مواد مخدر بزرگترین تهدید برای جوانان و نوجوانان است.