به گزارش خبرنگار هنري "مهر" وي در گفت وگو با پايگاه اطلاع رساني اتحاديه اروپا افزود: وقتي هنر مستقيما در برابر سياست قرار گيرد مانند خبرنگاري مي شود كه براي جلب احساسات و با آرماني كوته بينانه رفتار مي كند. همواره از اين موضوع خوداري كنم اما اين بدان معنا نيست كه در برابر واقعيت هاي سياسي جهان چشم پوشيده و تمايل دارم آنرا ناديده بگيرم .
كارگردان فيلمهاي "رنگ خدا" و " باران" در پاسخ به اين پرسش كه " ظاهرا فيلمهاي ايراني موضوع بشر دوستي را كه در هنر غربي فراموش شده مجددا كشف كرده است . آيا ويژگي بشر دوستي كار شما را مي توان به نفوذ دين در آن نسبت داد؟"، گفت : ايران كشوري باستاني با تاريخ فرهنگي پر باري است . ادبياتش با شاعراني مانند حافظ، سعدي و رومي بسيار غني است. آثار فرهنگي مدرن نيز ناشي از اين سنت و رسوم مربوطه به آن بوده اند.
وي افزود: آثار كنوني تحت تاثير اعتقادات مشخص ايرانيان كه در گذشته وجود داشته و امروز نيز وجود دارد قرار گرفته است . امروزه جهان ما و بويژه جهان غرب در مرحله نزاع با گذشته قرار گرفته و ارزشهاي انساني واخلاقي سنتي كه همواره براي مردم عزيز بوده است ظاهرا در مرحله يادشده از بين رفته اند.
مجيدي همچنين به اين پرسش بانيان پايگاه اطلاع رساني اتحاديه اروپايي كه " بر خلاف فرضيه غربي در خصوص جوامع اسلامي ، زنان فيلمهاي شما اشخاص بسيار قدرتمندي هستند ، چرا زنان مسلمان در فيلمها ي غربي به عنوان قرباني مطلق جلوه داده مي شوند؟"، تصريح كرد: ظاهرا دولت هاي غربي تمايل دارند كليشه اي از جهان اسلام را به عنوان جهاني پس رفته و تنگ نظرتحميل كنند . مي دانيم كه بيش از 65 درصد منابع انرژي در كشورهاي مسلمان وجود دارد و همانطور كه تاريخ نشان داده است كشورهاي صنعتي بويژه غربي همواره خواستار كنترل انرژي اين مناطق بوده اند. بطور مشخص حمله آمريكا عليه عراق به منظور مهار كردن جامعه محلي و نفت اين كشور بوده و نشان دهنده اين است كه تمايلات اين كشورها تحت پوشش ايده آل هايي چون آزادي و دموكراسي انجام مي شود.
وي ادامه داد: خوشبختانه افراد كمي ادعاي آنها را باور مي كنند و روشن است كه دولتهاي غربي بويژه آمريكا با استفاده از موارد مشخصي همواره تلاش دارند چهره اي خشن از مسلمانان را به نمايش بگذارند . مثلا آمريكا با تشكيل وحمايت از "طالبان " و ساير رژيم هاي افراطي تلاش دارد تا تصويري مبتني بر وحشت ، نفرت و تعصب بويژه در برابر زنان از اسلام ارائه شود." اسلامي كه در ساير نقاط وجود دارد از اسلام طالباني بسيار متفاوت است و هويت واقعي زن مسلمان براي جهان غرب همچنان ناشناخته است .
كارگردان فيلم "باران" درادامه به موقعيت ممتاز سينماي ايران در عرصه بين المللي اشاره كرد وگفت : وقتي كسي به هستي بشر و ارزشهاي انساني توجه كند چه در ارتباط با فرهنگ ايراني و يا كشور ديگري باشد به جايي مي رسد كه ديگر علاقه اي به مرزها ندارد . مطمئنا تفاوت هايي بين ملت ها در خصوص اقتصاد و يا فناوري وجود دارد اما ارزشهاي انساني جهاني است و همه انسانها يكسان توسط خداد آفريده شده اند .
به راستي احساسات و آرزوها يي همچون عشق، دوستي و شجاعت در همه انسان ها وجود دارد . زبان هنرمند مي تواند انسانها را به يكديگر نزديك كند و مي تواند مردم را به وجدان انسانيت واحدي برساند. سينماي ايران تقربيا اين زبان را پيدا كرده و جهان كنوني كه به عشق و دوستي تشنه است، ظاهرا بدون سختي اين زبان را درك كرده است .