به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در این مراسم زبان عربی را زبانی گویا و رسا در میان سایر زبان ها دانست و تصریح کرد: ادبیاتی رساتر، جامع تر و شیواتر از زبان عربی در میان زبان ها وجود ندارد و به این خاطر خداوند آن را در قالب قرآن برای بشریت فرو فرستاد.
سید لطف الله سپهر اظهار داشت: شعر، موسیقی و تئاتر عربی باید گویا، پویا و فاخر باشد و باید مورد استفاده ایرانیان قرار گیرد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوسنگرد نیز با اشاره به اهمیت فرهنگ و هنر گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان با توجه به قداست و ارزش هنر تئاتر و نظر به اینکه سهمی در پیشرفت رویکرد تئاتر استان داشته باشد اقدام به برگزاری این جشنواره کرد که امسال شاهد دهمین سال برگزاری این رویداد هنری بودیم.
کاظم حیدری کشف استعدادهای جوانان استان، استفاده از تجربیات و آموزش توسط استادان مجرب و تبادل اندیشه ها و استفاده از هنرمندان و اهل فن را از اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.
وی با اشاره به گزارشی در خصوص جشنواره، اظهار داشت: در نیمه اول سال جاری با ارسال فراخوان به شهرستانهای استان، 30 متن به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان 20 متن تائید و وارد مرحله بازبینی شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوسنگرد تصریح کرد: کار بازبینی از نیمه دوم بهمن ماه سال جاری آغاز شد که در نهایت هشت نمایش از شهرستانهای اهواز، شوش، سوسنگرد، شادگان و خرمشهر به بخش مسابقه جشنواره راه پیدا کردند.
در ادامه این مراسم برگزیدگان جشنواره اعلام شدند.
در بخش بروشور آقایان جلیل خبطان برای طراحی بروشور نمایش مرکب الشیطان از اهواز و محمد زبیدات اصل برای نمایش محمل العروس از دشت آزادگان به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.
در بخش موسیقی، گروه موسیقی نمایش کیش و مات به سرپرستی شاهین راستار از اهواز رتبه اول، مصطفی زهرونی برای موسیقی نمایش حاویات بلاوطن از سوسنگرد رتبه دوم و فرید دانشیار برای موسیقی نمایش بای سیکل از خرمشهر رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش طراحی صحنه هیئت داوران، عبدالحسین جلیل نسب را برای نمایش بای سیکل از خرمشهر به عنوان نفر اول، مینو موسوی برای نمایش بیت الاوراق و محمد نگراوی برای نمایش کیش و مات را مشترکاً به عنوان نفرات دوم و مینا حاچمی برای نمایش حاویات بلاوطن از سوسنگرد به عنوان نفر سوم معرفی کردند.
در بخش بازیگری زن، مریم طرفی برای نمایش محمل العروس به عنوان نفر اول، معصومه حمودی برای نمایش کیش ومات به عنوان نفر دوم و مراتب موسوی برای نمایش الی امی مع التحیه و نسرین رشیدپور برای نمایش بای سیکل از خرمشهر مشترکاً به عنوان نفرات سوم معرفی شدند.
در بخش بازیگری مرد، علی سودانی برای نمایش بیت الاوراق از اهواز به عنوان نفر اول، هادی برسیم برای نمایش الی امی مع التحیه از خرمشهر و هادی آل جرف برای نمایش حاویات بلاوطن از سوسنگرد مشترکاً به عنوان نفرات دوم و عقیل حمادی برای نمایش بیت الاوراق از اهواز و عبدالحسین جلیل نسب از خرمشهر مشترکاً به عنوان نفرات سوم معرفی شدند.
در بخش نویسندگی هیئت داوران هیچ متنی را شایسته احراز رتبه اول ندانست و در این بخش وهاب سعیدی برای نمایش بیت الاوراق از اهواز را به عنوان نفر دوم و مریم طرفی برای نمایش محمل العروس از سوسنگرد را به عنوان نفر سوم معرفی کرد.
همچنین در بخش کارگردانی، وهاب سعیدی برای نمایش بیت الاوراق از اهواز را به عنوان نفر اول، عبدالحسین جلیل نسب برای نمایش بای سیکل از خرمشهر و هادی آل جرف برای نمایش حاویات بلاوطن از سوسنگرد مشترکاً به عنوان نفرات دوم و کفایت جادری برای نمایش مرکب الشیطان از اهواز به عنوان نفر سوم معرفی شدند و از علی درفش برای نمایش رقص مع الاموات نیز تقدیر به عمل آمد.
در بخش ویژه جشنواره نیز از پیشکسوتان هنر نمایش آقایان محمد بیگی برای نمایش بیت الاوراق از اهواز و سید جلال حسینی برای نمایش الی امی مع التحیه از شهرستان شوش تجلیل به عمل آمد.
همچنین به خاطر هماهنگی و حضور فعال نمایش از آقایان علی ثانی و هاشم عساکره برای نمایش رقص مع الاموات از شادگان و هماهنگی و حضور فعال زن در عرصه نمایش از بازیگران گروه نمایش مرکب الشیطان از اهواز تقدیر شد.
این جشنواره از 5 اسفندماه در شهرستان دشت آزادگان آغاز شده بود.