به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، محمد پرویزی ظهر دوشنبه در سومین سمینار تعامل اقوام، ادیان و مذاهب در مطبوعات آذربایجان غربی با اشاره به همزیستی مسالمت آمیز اقوام مختلف از جمله شیعیان، اهل تسنن، ارامنه، کلدانی ها و آشوریان در آذربایجان غربی، اظهار داشت: ابعاد مختلف این تعامل مهم و مثال زدنی باید توسط رسانه های ملی و محلی استان اطلاع رسانی شود.
وی با اشاره به سیاست تفرقه افکنی دشمنان در بین اقوام مختلف به خصوص اهل تشیع و تسنن کشور، بیان داشت: دستگیری ریگی نمونه بارز دورغین بودن ادعای حفظ حقوق توسط این استعمارگران بود.
مشاور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وازرت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حفظ و تقویت بین اقوام مذاهب مختلف موجود در کشور با همکاری رسانه های مکتوب و مجازی در سطح منطقه و جهان اسلام تاثیر بسزایی می تواند داشته باشد.
پرویزی با اشاره به فصل دوم قانون مطبوعات کشور که رسالت مطبوعات در آن به طور کامل تبیین شده است، خاطر نشان کرد: در راستای تحقق این فصل از قانون از رسانه ها انتظار می رود در جهت نفی مرزبندی های کاذب و قرار ندادن جامعه در این راستا حرکت کنند.
دفتر مطالعات اقوام و ادیان در آذربایجان غربی ایجاد می شود
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در ادامه این سمینار با اشاره به برگزاری سومین دوره سمینار تعامل اقوام و ادیان در استان وتشکیل دبیرخانه دائمی این سمینار، بیان داشت: در راستای شناخت و معرفی آداب و رسوم ادیان مختلف موجود در منطقه دفتر مطالعات اقوام و ادیان در استان ایجاد خواهد شد.
حجت الاسلام محمد باقر کریمی آذربایجان غربی را گواه زنده و پویایی از جاودانگی و ماندگاری اقوام و ادیان دانست و افزود: وجود مساجد، کلیساها و ویرانه آتشکده ها و اقوام ترک، کرد و مسیحی در نواحی مختلف استان، گویای عمق و ژرفای فرهنگ و تمدن مردم این دیار است.
وی با اشاره به اینکه وحدت گرایی از امور فطری ذات انسان است، گفت: بی توجهی به پرورش و تقویت این امر باعث بروز مشکلات قومیتی و به خطر افتادن امنیت ملی می شود.
سومین سمینار تعامل اقوام، ادیان و مذاهب در مطبوعات در آذربایجان غربی با هدف تقویت حس ایرانیت در بین اقوام ایرانی و استفاده از ظرفیت های مطبوعات، ارائه راهکارهای سازنده توسط جامعه مطبوعات در زمینه ایجاد تعامل ازنده بین اقوام و ادیان، شناخت اقوام و ادیان مختلف ایران و بررسی چگونگی استفاده از ظرفیت آنها در نیل به هدف وحدت ملی، بررسی مشکلات اقلیت دینی و قومی و ارائه راهکار در خصوص این مشکلات، و شناسایی چهره برجسته و سرشناس اقوام و استفاده از گفته های آنان در جهت ایجاد تعامل سازنده بین اقوام برگزار شد.
قرائت شش مقاله برتر ارسالی به دبیرخانه جشنواره، اجرای موسیقی توسط گروه کر وابسته به انجمن آشوریان ارومیه از جمله برنامه های اجرا شده در این سمینار بود که با حضور علما و روحانیون اهل تسنن و تشیع استان و اسقف اعظم خلیفه گری آشوری، کلدانی و کاتولیک آذربایجان برگزار شد.