بار ديگر بحران جدي گريبان هزاران بيمار دياليزي و پيوند كليه را گرفته است و شرايط سخت و بغرنجي براي 25 هزار بيمار و خانواده هاي آنان رقم زده است. اين در حالي است كه هر روز نيز بر مشكلات عديده اين گروه از بيماران افزوده مي شود.

مصطفي قاسمي مدير عامل انجمن خيريه حمايت از بيماران كليوي ايران ضمن بيان اين مطلب گفت: متاسفانه به خاطر ضعف و سوء مديريت در حوزه بهداشت و درمان كشور، قيمت يك دستگاه دياليز  به حدود هشت ميليون تومان رسيده است .  در حالي كه اين دستگاه تا مدتي قبل يك ميليون و چهارصد هزار تومان قيمت  داشت. به همين خاطر نيز امروزه هيچ خير و نيكوكاري توان خريد  دستگاه دياليز براي اهدا به بخش هاي مربوطه را ندارد.

حال آنكه با محدود كردن بودجه هديه ايثار از سال گذشته عملا محدوديت هاي گسترده اي در زمينه تعداد پيوندها به وقوع پيوسته است . از سوي ديگر متاسفانه با تغيير ساختار مركز سابق دياليز و تشكيل مركز مديريت پيوند اعضاء و دياليز بر مشكلات بيماران دياليزي و كليوي نيز افزوده شد.

قاسمي افزود: هم اكنون به خاطر كمبود دستگاههاي دياليز و فرسوده بودن آنها بسياري از بيماراني كه از شهرستانها به شهرهاي بزرگ و تهران مراجعه مي كنند با نبود دستگاه دياليز مواجه مي شوند.

مدير عامل انجمن بيماران كليوي افزود: مصرف داروهاي ويژه براي بيماران پيوند كليه و دياليزي در كسب سلامت اهميت فوق العاده اي دارد كه متاسفانه امروز بيماران در اين زمينه از كمترين مزاياي دولتي در اين باره برخوردارند و ادامه اين رويه يقينا مرگ زود هنگام را براي بيماران رقم مي زند.

وي در ادامه يادآور شد: از چند سال قبل تمامي مشكلات قانوني و شرعي پيوند اعضاء از مردگان مغزي با پيگيري هاي اين انجمن حل شده است، اما متاسفانه فقدان برخي مديران و دست اندركاران دلسوز باعث شده هزاران نفر از مزاياي فوق العاده و حياتي پيوند از جسد بي بهره باشند.

قاسمي در خاتمه از رياست جمهوري و نمايندگان مجلس تقاضا كرد براي رفع اين معضلات چاره جدي بيانديشند.