قم - خبرگزاری مهر: مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور بر لزوم توسعه و تعمیق فعالیتهای دینی در این کانونها تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، سید صادق رضایی پیش از ظهر سه‌شنبه در گردهمایی کارشناسان فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور که در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) در حال برگزاری است، اظهار داشت: برخورداری از نگرش سیستمی به تبلیغات مذهبی مستلزم آن است که تمامی متولیان حوزه فرهنگ ضمن داشتن یک نقشه جامع برای تبلیغ دین، هر یک نقش خود را به درستی ایفا کنند.

وی با بیان اینکه متأسفانه در حال حاضر این نگرش چندان به چشم نمیخورد، خاطرنشان کرد: فقدان چنین نگرشی، باعث دوباره کاری، اتلاف سرمایه و زمان، هزینههای زیاد و بروز کارهای موازی و تکراری میشود.

رضایی تصریح کرد: منطقی که قبل از هفت سالگی بر نظام روانی کودک حاکم است، از نوع پیش عملیاتی است و کودک در این سن نمیتواند مفاهیم انتزاعی را درک کند، از این‌رو در این سنین تمامی فعالیتهای مذهبی باید به صورت عملی، محسوس و ملموس انجام شود.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با اشاره به اینکه کودکان در سالهای 7 تا 12 سالگی در مرحله ایجاد منطق عینی قرار دارند، اظهار داشت: این مرحله تمام نظام روانی و شناختی کودک را در بر میگیرد و در این سنین فعالیتهای مذهبی باید عینی باشد تا کودک بتواند درک کاملی از آنها داشته باشد.

وی اضافه کرد: اهتمام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر این است که در سنین 7 تا 12 سال، فعالیتهای مختلفی از نمایش خلاق و اکران فیلمها و نقد آنها گرفته تا قصهگویی، شعرخوانی، معرفی کتاب، بحث آزاد، معرفی شخصیتها، نشریه نگاری، معرفی وقایع و ایام و... داشته باشد.

رضایی با اشاره به رویکرد این کانون برای فعالیتهای ویژه نوجوانان گفت: با توجه به اینکه این قشر از مخاطبان در معرض بحرانهایی از قبیل بلوغ، ارزشها، هویت و مناسبات با دیگران قرار دارند و از طرفی توانایی درک منطق صوری و فهم امور انتزاعی را دارند، گستره فعالیت‌های بیشتری شامل این قشر میشود که باید برای توسعه و تعمیق فعالیتهای دینی برای این قشر برنامههای بیشتری داشته باشیم.

نوجوانان در موج ماهوارهها و اتاقهای مجازی غرق شدهاند

وی با طرح سئوالهایی از قبیل اینکه نوجوانانی که اوقات فراغت خود را در قالب عضویت در کانون میگذرانند، مخاطب کدامیک از فعالیتهای آن هستند؟ اظهار داشت: نتایج تحقیقات علمی حاکی از آن است که انسانهای عصر اطلاعات، اینترنت و چت کمتر به سخنرانیها گوش میدهند و حتی به سینما نمیروند، اینها در موج ماهوارهها و ابررسانههای چندگانه، اتاقهای مجازی و بازیهای الکترونیکی غرق شدهاند.

وی گفت: تبلیغ برای این قشر از افراد باید از طریق ابزارهای مدرن و روز انجام شود تا مورد استقبال قرار گیرد.

رضایی اضافه کرد: همچنان که از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر میآید این نهاد برای پرورش فکر و نه پر کردن فکر ایجاد شده است و این مهم مقدور نمیشود، مگر با برنامهریزی، طراحی، اجرا و ارزیابی مکرر و تجربهاندوزی از اشتباهات و بهرهمندی از چهار دهه کار فرهنگی در سایه نظام جمهوری اسلامی.

گردهمایی کارشناسان فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور از روز یکشنبه در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) آغاز شد و به مدت چهار روز ادامه دارد.