محمد حسین انصاری فرد درگفتگو با مهر درباره تعرفه واردات میوه گفت: در سالجاری براساس توافقات میان وزارتخانه های بازرگانی، جهاد کشاورزی و مجلس مقرر شد تعرفه ها برای ایام نوروز پایین نیاید.
وی با بیان مطلب فوق افزود: درحال حاضر تولید و ذخیره سازی میوه هایی همچون پرتقال، نارنگی و سیب درداخل کشور به حدی است که نه تنها نیازی به واردات وجود ندارد، بلکه نیاز بازار پس ازایام نوروزرا نیز تامین می کند.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تصمیم مجلس در برنامه پنجم مبنی برتعیین تعرفه واردات میوه های مذکور به میزان تعرفه واردات خودرو در حمایت از تولید داخل و کشاورزان، عنوان کرد: براساس توافقات میان وزارت بازرگانی و مجلس تعرفه واردات میوه 30 درصد تعیین شد، اما تا این تعرفه توسط دولت ابلاغ شود بازار دچار شوک قیمتی شد، به نحویکه قیمتها تا 30 درصد افزایش یافت.
وی اظهارداشت: وزارت بازرگانی با انجام بررسیها در بازار محصولات به این نتیجه رسید که ابلاغ تعرفه واردات 30 درصد منجر به افزایش مجدد قیمتها می شود و شیرینی میوه نوروزی به کام مردم تلخ می شود؛ لذا این تعرفه ابلاغ نشد و به لحاظ روانی قیمتها دربازارکاهش یافت.
انصاری فرد با بیان اینکه قیمت میوه بدون انجام واردات هم اکنون درحال متعادل شدن است، افزود: صفرشدن تعرفه واردات میوه درحالی اعلام شده که وارداتی صورت نگرفته، این در حالی است که اگر قیمتها روند کنونی را دربازارداشته باشند واردات مقرون به صرفه نخواهد بود.
وی با تاکید برمخالفت وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید با واردات حتی یک کیلو مرکبات و میوه، خاطرنشان کرد: وزارت بازرگانی تصمیم گیرنده نهایی بازارمحصولات کشاورزی است و وزارت جهاد کشاورزی ضمن کنترل کمی و کیفی تولید باید شرایط را برای کشاورزان به لحاظ تامین انبارو سردخانه با توجه به محدود بودن زمان برداشت فراهم کند.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید 5/4 میلیون تن مرکبات درکشور گفت: این میزان تولید باید ذخیره سازی و به تدریج وارد بازارمصرف شود و هم اکنون تولید مرکبات شمال و جنوب همچنین تولید سیب سمیرم اصفهان، آذربایجان غربی ودماوند تهران ذخیره سازی شده است.
وی اعلام کرد: در حال حاضر بخش عمده تولید کشاورزان دست دلالان و واسطه ها است، زیرا تولیدکنندگان محصول نهایی را 2 ماه گذشته به فروش رسانده اند، به همین دلیل گران شدن میوه در شرایط کنونی به ضررتولیدکنندگان نیست و اگرچنین بود وزارت جهاد ازآنان حمایت لازم را به عمل می آورد.
انصاری فرد با بیان اینکه درفصل برداشت محصولات وزارت جهاد کشاورزی ازبالا رفتن قیمتها حمایت می کند، افزود: درزمانیکه فصل برداشت محصولات به اتمام رسیده و کشاورزان تولیدات خود را به فروش رسانده اند و تولید دراختیار دلالان و واسطه ها است نگرانی از بابت گرانی قیمتها و متضررشدن تولیدکنندگان وجود ندارد، این درحالی است که راضی به ورشکستگی دلالان نیز نیستیم ولی باید سود معقول درنظرگرفته شود، به نحویکه ازجیب مصرف کننده و مردم هزینه نشود.
وی تاکید کرد: این نکته مهمی است که در زمانیکه تعرفه کاهش می یابد قبل ازاینکه وارداتی انجام شود باید وضعیت روانی بازار مصرف کنترل شود.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: درایام نوروزسال گذشته با وجود صفرشدن تعرفه واردات، قیمت سیب از قیمت کنونی بسیار پایین تربود و کل میزان واردات سیب به 50 هزار تن نیز نمی رسید، درحال حاضر قیمت سیب کیلویی هزارتومان است.
وی افزود: با توجه به تولید 5/4 میلیون تنی مرکبات درایام نوروز سال گذشته کمتراز100هزار تن واردات پرتقال، سیب و نارنگی صورت گرفته است.
انصاری فرد با بیان اینکه درحال حاضر میزان تعرفه و گران شدن میوه به نفع تولیدکننده نیست افزود: وزارت جهاد کشاورزی از تعرفه واردات 45 درصدی در طول سال حمایت می کند، زیرا ازاین طریق می توان ازتولیدکننده داخلی حمایت کرد، ضمن اینکه به تصمیمات وزارت بازرگانی احترام می گذاریم.
وی در پایان عنوان کرد: عدم صفرشدن تعرفه واردات میوه از سویی ممکن بود به افزایش مجدد قیمتها منتهی شود و از سوی دیگروزارت بازرگانی نمی توانست بازاررا کنترل کند.