یک کارشناس مؤسسه مطالعاتی کارنگی بر این باور است که رایزنی های اخیر بین پکن و واشنگتن و اعزام دیپلماتهای آمریکایی به چین تنها برای دوره موقت به آرامش در روابط فیمابین منجر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، "پای مین شین" محقق ارشد مؤسسه صلح کارنگی و همچنین استاد کالج "کلرمونت مک کنا" کالیفرنیا گفت: آمریکا دو دیپلمات ارشد خود را به چین فرستاده به خاطر اینکه این کشور از بوجود آمدن رخنه و شکاف در روابط دو جانبه و از کنترل خارج شدن اوضاع ترس دارد.

مسئله فروش تسلیحات آمریکایی به تایوان، دیدار باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا با دالایی لاما رهبر ناراضیان تبت، موضوع هسته ای ایران و اختلاف درباره فعالیت سایت اینترنتی گوگل 4 عامل مهمی هستند که در گذشته بویژه در چند ماه اخیر موجب بروز تنش های زیاد بین دو کشور شده اند.

"جیمز استاین برگ" معاون وزیر خارجه آمریکا و "جفری بادر" مدیر ارشد شورای امنیت ملی در امور آسیا روز سه شنبه دیدار خود از چین را آغاز کردند و قرار بود تا امروز پنجشنبه به مقام های این کشور رایزنی کنند.

اما پای به شینهوا می گوید: بجز اختلاف در خصوص موضوع هسته ای ایران دیگر موارد اختلافی در روابط بین دو کشور به پایان خواهد رسید.

این کارشناس کارنگی بر این باور است که دیدار مقام های آمریکای از چین اصطکاک های اخیر بین دو طرف را کاهش خواهد داد اما کاملاً آن را متوقف نخواهد کرد و نزاع ها در ادامه وجود خواهد داشت.

این کارشناس می گوید: دو مقام آمریکایی بر آن بودند تا در باره موارد اختلافی، مواضع آمریکا را برای چین توضیح دهند.

این کارشناس مسائل چین می گوید: در چند هفته اخیر دو کشور تنها از طریق رسانه ها با هم در ارتباط بودند که این امر ممکن بود آن را به دچار سوء تفاهماتی کرده باشد و به گفته وی این دیدار رو در رو و تبادل نظر در سطوح بالا اقدامی بی واسطه و مؤثرتر خواهد بود.

پای مین شین با اشاره به بر خی اختلافات می گوید: دیدار مقام های ارشد آمریکایی ممکن است نتواند بطور کامل روابط پکن- واشنگتن اصلاح کند.