روزنامه آمريكايي واشنگتن پست امروز در مقاله اي با عنوان " عقب نشيني بوش از جهان " مي نويسد دولت بوش كه با فشار افكار عمومي روبرو است نمي تواند نيروهاي خود را از عراق خارج سازد با اين حال بوش براي جبران اين مسئله اقدام به خارج كردن سربازان آمريكايي از اروپا و آسيا كرده است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از واشنگتن پست . اقدام بوش براي خارج كردن سربازان از اروپا به روابط بوش با همپيمانان اصلي آمريكا در جهان لطمه بزرگي خواهد زد از جمله روابط اين كشور با ناتو كه زماني ترومن آنرا بزرگترين مكمل سياست خارجي آمريكا خواند ، ويران خواهد شد .

واشنگتن پست در ادامه مي افزايد بوش پيشنهادي داد كه سياستمداران آمريكايي در طول نسلها براي ممانعت از آن مبارزه كردند : كاهش تعداد سربازان آمريكايي در اروپا و آسيا .

اقدام بوش در اعلام اين مسئله در جريان مبارزه انتخاباتي نشاندهنده اوج فرصت طلبي سياسي وي است . وي كه تحت فشار است و از سويي قادر نيست نيروهاي خود را از عراق خارج سازد در مقابل قول داد كه سربازان آمريكايي را از اروپا و آسيا به وطن بازگرداند ، تا بدينوسيله افكار عمومي را كه خواهان بازگشت سربازان آمريكايي از عراق است آرام كند .  

واشنگتن پست در ادامه با اشاره به دلايل حضور سربازان آمريكايي در اروپا اشاره كرد كه پس از جنگ سرد آمريكا تصميم گرفت كه سربازان خود را در اروپا كاهش دهد با اينحال به سه بهانه تعدادي از سربازان خود را در اين قاره حفظ كرد از آن جمله : براي تضمين صلح و ثبات در اروپا ، حمايت از ناتو و توسعه اتحاديه اروپايي و دمكراسي در اين كشورها و در نهايت كمك به بازسازي ارتشهاي اين كشورها .

 خبرگزاري مهر به نقل از واشنگتن پست مي افزايد : اين طرح رئيس جمهور آمريكا مدرك ديگري است بر نزديك بيني استراتژيكي كه دولت كنوني آمريكا از آن رنج مي برد . چرا كه در زماني كه آمريكا به شدت به همپيمانان خود نياز دارد ، اقدامات اين دولت در جهت كاهش نفوذ و روابط خود با همپيمانان صورت مي گيرد . اين دولت به جاي اينكه ساختارهاي چند جانبه را براي تلاش همگاني جهان براي مبارزه با تروريسم تقويت و بازسازي كند ، با اقدامات يكجانبه گرايانه خود آنها را از بين مي برد .

دولت بوش براي هماهنگ شدن با تهديدهاي عصر جديد و براي كم كردن تاثير حضور نظامي گسترده خود در عراق و افغانستان به پنتاگون اجازه داد استراتژيها و ديپلماسي گسترده آمريكا را زير پا بگذارد و تلاش نسلهاي گذشته ديپلماتها و سربازان را از بين ببرد .

درحاليكه اقدامات يكجانبه گرايانه بوش همپيمانان آمريكا را از اين كشور دور ساخته است اما سناتور جان كري نامزد دمكرات گفته است : درسي كه 11 سپتامبر به وي داده است اين است كه آمريكا به همپيمانان خود نياز دارد . وي وعده داد كه بهبود روابط با همپيمانان آمريكا را در اولويت سياست خارجي خود قرار دهد و ادعا كرد كه انتخاب او شروع تازه اي خواهد بود كه به روابط تيره با همپيمانان آمريكا خاتمه خواهد داد . شكي نيست كه اروپا و آسيا از انتخاب كري استقبال مي كنند اما هم اكنون زمان آن است كه اين كانديداي رياست جمهوري اعلام كند كه چگونه مي خواهد خرابيهايي را كه توسط بوش ايجاد شد جبران كند و ائتلاف با همپيمانان را براي مواجهه با تهديدات جديد از سر بگيرد .