به گزارش خبرنگار مهر، خسرو ارتقایی امروز در جمع خبرنگاران گفت: سند بیست ساله منابع و مصارف آب شهر تهران و شهرهای اطراف تدوین شده است و طی یک جلسه در وزارت نیرو بررسی و در جلسه آینده ای که به زودی برگزار می شود، به تصویب نهایی خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران افزود: مطالعات ساماندهی آبهای جنوب تهران نیز انجام و نتایج آن به وزارت نیرو منعکس شده است. این درحالی است که این طرح مطالعاتی، یکی از مطالعات چندین ساله آب تهران است که جزء طرحهای بیادماندنی و کلیدی برای شهر تهران محسوب می شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 750 میلیون مترمکعب از سدهای 5 گانه به سمت استان تهران روانه می شود که پیش بینی ما بر این است که در آینده این رقم به 960 میلیون مترمکعب برسد. این درحالی است که 70 درصد از این آب به پساب تبدیل می شود که باید برای آن برنامه ریزی کرد.
ارتقایی با اشاره به افتتاح فاز اول تصفیه خانه جنوب تهران تاکید کرد: 70 درصد پساب مذکور را می توان از طریق این تصفیه خانه قابل استفاده کرد. این درحالی است که پساب آب تهران که توسط این تصفیه خانه قابل استفاده می شود، کاملا استاندارد است و مسئولان محیط زیست به تولید آن نظارت دارند، ضمن اینکه این پساب تصفیه شده به مصارف آب کشاورزی اختصاص می یابد.
وی با ارایه گزارشی از عملکرد این شرکت در سال 88 گفت: همچنین در سال آینده، بهره برداری نهایی از سد ماملو و طرح انتقال آب جنوب تهران به رباط کریم عملیاتی می شود، ضمن اینکه عملیات اجرایی تونل های انتقال آب از سرشاخه های سد دز به قمرود نیز به اتمام می رسد.
به گفته ارتقایی، طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود که مربوط به تامین آب 10 شهر و 40 روستا در استانهای اصفهان، مرکزی و قم است می تواند نقش اساسی در وضعیت منطقه داشته باشد.
وی اظهار داشت: علیرغم نگرانی مجموعه آب کشور از وضعیت بارندگی ها برای تابستان سال جاری، مجموع میزان بارندگی ها در سطح ایستگاههایی که در حوزه استان تهران وجود دارند، به بالغ بر 193 میلی متر رسید که در مقایسه با 162 میلی متر سال گذشته، 19 میلی متر افزایش را نشان می دهد.
ارتقایی افزود: میزان روان آب های ورودی به سدهای کشور نیز در مقایسه با سال گذشته بیشتر شده که این امر، به دلیل گرم شدن هوا در زمستان سال جاری بوده است. به نحوی که هم اکنون ورودی آب سد کرج 13 متر مکعب در ثانیه است که در مقایسه با سال گذشته، 2 برابر شده است.
وی تصریح کرد: وضعیت مخازن نیز نسبت به سال گذشته بالغ بر 150 میلیون مترمکعب است که وضعیت نسبت به سال گذشته مساعدتر به نظر می رسد.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران خاطرنشان کرد: امید می رود که بارندگی ها در ماههای فروردین و اردیبهشت ماه سال آینده مناسب باشد تا نگرانی ها بابت تامین آب شرب و زراعی در سال 89 برطرف شود.
وی اظهار داشت: عملیات قطعه اول تونل آبرسانی از سد کرج به تهران در سال 88 به پایان رسید و همچنین، عملیات اجرایی تصفیه خانه ششم تهران نیز در همین سال به اتمام رسید.