درحالی که فرانسه قانون منع پوشش صورت یا روبنده را تا فصل بهار آماده می‌کند یک ستاد ضدروبنده بریتانیایی درحال جلب حمایت افراد بیشتری است تا این قانون در کشور بریتانیا نیز اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس 24، فرانسوا فیلون نخست وزیر فرانسه با ادعای نسبت دمکراسی و عدم پوشش صورت آن را علتی برای تصمیم به قانون منع برقع و روبنده دانست که قرار است از فصل بهار اجرایی شود.

فیلون گفت: برقع به عنوان پوششی که از سر تا پا را می‌پوشاند و برخی زنان افغان از آن استفاده می‌کنند با اصول لیبرال فرانسه منافات دارد.

وی در دیدار با فعالان و حامیان اتحادیه جنبش مردمی گفت: پوشش کاملی که صورت را بپوشاند با ایده آزادی و تعامل اجتماعی آزاد منافات دارد.

فرانسه از زمانی که نیکولاسارکوزی رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد این پوشش در کشور سکولار فرانسه مورد استقبال قرار نمی‌گیرد مسئله پوشش صورت، روبنده و برقع را به‌شدت پیگیری کرد.

فیلون اخیراً از دادگاه عالی خواست به دولت کمک کند تا بتواند پیش نویس منع قانون روبنده را پس از توصیه پنل پارلمانی ارائه کند. این پنل پیشتر توصیه کرده بود روبنده در بیمارستانها، مدارس، سیستم حمل و نقل عمومی و ادارات دولتی ممنوع شود.

براساس گزارش وزارت داخلی فرانسه در این کشور تنها 1900 زن مسلمان از این پوشش استفاده می‌کنند.

در فرانسه که حدود 7 میلیون نفر مسلمان زندگی می‌کنند و این جمعیت بزرگترین جمعیت مسلمان اروپا را تشکیل داده اند اما در سال 2004 این کشور قانونی را تصویب کرد که به موجب آن حجاب و نمادهای دینی در مدارس و اماکن عمومی این کشور ممنوع شد.

ستادهای ضد روبنده و برقع در بریتانیا نیز درحال پیشرفت است.

فیلیپ هولوبون از نمایندگان محافظه کار پارلمانی اظهار داشت: پوشیدن برقع پوشش قابل قبولی نیست و ممنوعیت آن باید جدی گرفته شود.

وی برقع را با سبک زندگی بریتانیایی در تضاد دانست و حزب ملی راست‌گرای افراطی بریتانیا نیز خواستار ممنوعیت برقع در مدارس شد.

بحثهای مشابهی هم در ایتالیا، دانمارک، هلند و آلمان درجریان هستند.