اراک - خبرگزاری مهر: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: شهرداران شهرهای استان باید با مشوقهای مناسب مردم را به سمت ساخت و سازهای صنعتی ترغیب کنند.

به گزارش خبرگار مهر در اراک، هوشنگ بازوند بعد زاظهر شنبه در نخستین سمینار روش‌ های نوین گودبرداری و پایداری ساختمان‌ های بلند مرتبه در اراک افزود: دغدغه کنونی مسئولان در حوزه ساختمان سازی، ساخت و سازهایی است که به صورت سنتی و بدون رعایت قوانین و مقررات ساخت و ساز به انجام می رسد که باید با ارائه راهکارهای مناسب و برنامه ریزی مدون و مستمر در این بخش مانع از ادامه این ساخت و سازها شد.

وی اضافه کرد: نبود آموزش و کار مطالعاتی در صنعت ساختمان از عمده مشکلات فراروی بخش ساختمان در کشور است و شهرداری‌ ها باید در راستای صنعتی شدن ساختمان‌ ها گام‌ های جدی را با استفاده از تجارب کارشناسان و دانشگاهیان بردارند.

بازوند با بیان اینکه هم دولت و هم مهندسان ساختمانی دارای وظایفی در راستای مقاوم‌ سازی ساختمان‌ ها دارند، افزود: مقاوم سازی ساختمان ‌ها تا رسیدن به حد استاندارد و مطلوب فاصله دارد چرا که گود برداری‌ های بدون کار کارشناسی و فنی از عمده مشکلات بحث ساختمان ‌سازی است به گونه ای که سالانه به طور متوسط 150 تا 200 نفر بر اثر سهل ‌انگاری در زمینه گود برداری در کشور قربانی می ‌شوند.

استادیار دانشگاه اراک نیز در این سمینار اصول و مبانی گود برداری و مبانی گود برداری و سازه ‌های نگهبان انواع روش‌ های نوین پایدار سازه ‌های دیوارهای سازه‌ های بلند، روش‌ های بهبود و افزایش پایداری شیب‌ ها، مبانی محاسباتی و اجرایی سازه‌ های نگهبان مربوط به ساختمان ‌های بلند مرتبه، تحلیل و مقایسه اقتصادی و نوع روش‌ های پایدارسازی دیواره‌ های گودبرداری را از جمله روش ‌های نوین پایدارسازی و مقاوم سازی ساختمان‌ های بلند مرتبه عنوان کرد.

سهیل قره‌ با اشاره به اینکه براساس آمارها، 63 درصد گود برداری‌ها در اثر ترکیدگی لوله ‌های آب و گاز خانه ‌های اطراف است، خاطرنشان کرد: در سال 85، 130 گود برداری ریزش کرده که بر اثر آن 92 نفر مصدوم شدند.