قزوین - خبرگزاری مهر: در نمایشگاه صنایع دستی شهر آوج به مدت یک هفته صنایع دستی و هنرهای سنتی مناطق مختلف استان در معرض دید و خرید مسافران نوروزی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر در قزوین نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی شامل: معرق، منبت، گلیم، رودوزی‌های سنتی و سفال امروز افتتاح شد و تا 11 فروردین ماه در بنای تاریخی کاروانسرای آوج پذیرای گردشگران است.

حمید رضا قاسمی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در‌باره اهداف برپایی نمایشگاه به خبرنگار مهر درقزوین گفت: برپایی نمایشگاه صنایع دستی در شهرستان‌های استان تجربه خوبی و موفقی بوده که باعث رونق بازار صنایع دستی و ایجاد انگیزه برای صنعتگران و هنرمندان در رشته‌های مختلف می‌شود.
 
وی افزود: هدف از اجرای نمایشگاه‌های صنایع دستی در شهرستان بوئین زهرا و شهر آوج آشنایی گردشگران با جاذبه های تاریخی، طبیعی و صنایع دستی این منطقه بوده که فرصت مناسبی را برای معرفی آن فراهم می کند. 
 
قاسمی خاطرنشان کرد: برای آشنایی گردشگران با صنایع دستی و هنرهای سنتی نمایشگاه‌های متنوعی در سراسر استان برپا شده است تا علاقمندان بتوانند ضمن آشنایی با آن توشه‌ای به رسم یادبود در ایام عید هم تهیه کنند.
 
شهرستان بوئین زهرا با پنج هزارو 526 کیلومتر مربع مساحت و جمعیتی افزون بر 155 هزار نفر از مناطق ارزشمند باستانی کشور محسوب می‌شود که نشانه‌های تمدن بشری را تا بیش از9 هزار سال در خود جای داده است.
 
کاروانسرای شاه عباسی آوج یکی از آثار تاریخی در این شهرستان است که با وسعت تقریبی سه هزارو 200 متر مربع در مرکز شهر آوج قرار دارد و بنای آن در سال 1040 قمری پایان یافته است.
 
پلان دو ایوانی صفوی، نیم برج‌های مخروطی شکل سنگی برای پشتیبانی دیوارهای خارجی، 26 حجره، 20 طاق نما در حیاط، بارانداز و اصطبل سراسری در چهار سوی بنا و پشت اطاق‌ها و 14 طاقنمای بیرونی برای خدمات مورد نیاز کاروان‌ها از ویژگی‌های این بنا می‌باشد که هم اکنون بعد از مرمت به مکانی زیبا برای گردشگران تبدیل شده و برای اولین بار نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی در آن برپا شده است که بازدید کنندگان علاوه بر آشنایی با این بنای ارزشمند تاریخی می‌توانند صنایع د ستی این شهرستان را نیز تهیه کنند.