رئیس کمیسیون ویژه مجلس گفت : در صورتی که نظر دولت مبنی بر کسب درآمد 40 هزار میلیارد تومانی در مجلس مطرح و تصویب شود از ماندن در ریاست کمیسیون ویژه انصراف می دهم زیرا قرار نیست سینه چاک قانونی شوم که آن را قبول ندارم.

غلامرضا مصباحی مقدم در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در خصوص دیدار نوروزی نمایندگان با احمدی نژاد که قرار است بعد از ظهر امروز یکشنبه انجام شود، این دیدار را معمولی و صرفا یک دیدار نوروزی خواند و گفت: بعید است در این جلسه بحث جدی در خصوص هدفمند کردن یارانه ها انجام شود.

وی در خصوص فشارهای دولت مبنی بر جلب نظر مجلس برای هم نظری با خود در خصوص هدفمند کردن یارانه ها گفت: نباید غافل شد که هدفمند کردن یارانه ها دو روی یک سکه است یک روی آن افزایش قیمت ها و دیگری پرداخت یارانه هاست. نباید غافل شویم که ابتدا باید قیمت ها بالا برود سپس یارانه ها پرداخت شود. در صورتی که قیمت ها 2 برابر افزایش یابد فشاری که به مردم وارد خواهد شد قابل جبران نخواهد بود و این نارضایتی عمومی را به دنبال خواهد داشت.

مصباحی مقدم تاکید کرد: در صورتی که قانون تغییر کند و نظر دولت مبنی بر دریافت 40 هزار میلیارد تومان از هدفمندی یارانه ها در مجلس تصویب شود، بنده از ریاست کمیسیون ویژه خواهم رفت،  زیرا بنده در چارچوب قانونی که مجلس مصوب کرد ریاست این کمیسیون را پذیرفتم ، قرار نیست سینه چاک قانونی شوم که آن را قبول ندارم.

وی احتمال رای آوردن طرح نمایندگان دولت را که هم اکنون در حال جمع آوری امضا است زیاد ندانست و گفت: تصور من این است که نمایندگان همچنان بر نظر قبلی خود اصرار می کنند.

رئیس کمیسیون ویژه در خصوص بحث رفراندومی که از سوی رئیس جمهور پیشنهاد شد ، گفت: اولین پیشنهاد دهنده در خصوص رفراندوم برای هدفمند کردن یارانه ها بنده بودم اما نه پس از تصویب در مجلس بلکه در زمانی که هنوز هیچ بحثی در مجلس مطرح نشده بود زیرا معتقد بودم این کار کار بزرگی است و همت همگانی را می طلبد و مردم باید پذیرای آن باشند معتقد بودم قبل از انجام هر کاری در این باره باید ابتدا نظر مردم گرفته شود زیرا ما به همکاری آنان در اجرای این قانون نیازمندیم.

مصباحی مقدم گفت: اما آنچه که امروز توسط رئیس جمهور مطرح می شود رفراندوم برای تعیین درآمد دولت از 20 به 40 هزار میلیارد تومان است و این مسئله بسیار کوچکی است که نمی تواند موضوعی برای رفراندوم باشد. اگر کل مسئله یعنی هدفمند کردن یارانه ها به رفراندوم گذاشته می شد ، بحث دیگری بود اما در خصوص تعیین درآمد دولت در اجرای هدفمند کردن یارانه ها بهتر است بین اقتصادانان حامی دولت و دیگر اقتصاددانانی که نظر دولت را قبول ندارند گفتگوهایی انجام شود. اگر ما توانستیم اقتصاددانان حامی دولت را قانع کنیم طبعا باید نظر ما را بپذیرند و رئیس جمهور به آن عمل کند اما اگر آنها توانستند ما را قانع کنند ما در نظر خود تجدید نظر می کنیم.

رئیس کمیسیون ویژه مجلس گفت :  رئیس جمهور صلاحیت علمی اقتصادی ندارد، ایشان نمی توانند صلاحیت علمی اقتصادی دیگران را زیر سئوال ببرند و نباید چنین کنند. رئیس جمهور می تواند تابع نظر کارشناسی اقتصادی باشد اگر دولت می خواهد در این باره از مردم هم نظرسنجی داشته باشد طبق قانون باید به مجلس لایحه بدهد هر گاه دو سوم کل اعضای مجلس به بحث رفراندوم رای مثبت دادند آنگاه پس از تنفیذ از سوی رهبری می توان آن را اجرا کرد.

وی گفت: البته پیش بینی می کنیم نتیجه نظرسنجی از مردم نیز مطابق نظر رئیس جمهور نخواهد بود.