محمد ناصر هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: با وجود افزایش 13 درصدی بارندگی در استان مرکزی، میزان بارشهای جوی صورت گرفته در این استان در مقایسه با میانگین بلند مدت 30 ساله چهار درصد کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: میانگین بارش های جوی صورت گرفته در بلند مدت در استان مرکزی 290 میلی متر است در حالی که تاکنون 203.6 میلی متر بارش در استان به وقوع پیوسته است که پیش بینی می شود بین 10 تا 15 درصد از بارش های بلند مدت تا پایان سال آبی جاری در استان مرکزی محقق نشود.
هاشمی خاطرنشان کرد: هم اینک هم اینک انتظار کاهش 30 تا 60 میلی متری در بارش های استان را در مقایسه با میانگین بلند مدت وجود دارد ولی امید واریم این پیش بینی محقق نشود و بارندگی های بیشتری در استان به وقوع بپیوندد.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی با اشاره به اینکه در اغلب شهرهای استان مرکزی میزان بارندگی های صورت گرفته کمتر از میانگین 30 ساله بارش بوده است اظهار داشت: شهرهای تفرش با 27 درصد، خمین با 17 درصد، ساوه با 30 درصد، محلات 29 درصد، شازند 17 درصد، دلیجان با هفت درصد و غرق آباد با 19 درصد و اراک با چهار درصد کاهش در میانگین بلند مدت روبه رو بوده اند.
وی بیان داشت: شهرهای خنداب با 21 درصد، کمیجان با 24 درصد و آشتیان با 33 درصد از میانگین بارش بیشتر بارندگی داشته اند.
هاشمی گفت: برای رسیدن با پیش بینی های این سازمان در مورد بارندگی ها حداقل به 37 میلی نتر بارش دیگر در استان مرکزی نیاز است.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی در پایان از بارش های پراکنده در مناطق شمالی استان مرکزی خبر داد و گفت: از روز جمعه و تا شنبه اغلب مناطق استان مرکزی تحت تاثیر سامانه بارش زا قرار خواهند گرفت ولی هوای استان روبه سردی نخواهد رفت.