محمدصادق احدپور، خوشنویس و دبیر بخش خوشنویسی دومین جشنواره هنرهای تسجمی فجر در مورد وضعیت این هنر به خبرنگار مهر گفت: مردم ما دائم به دنبال موسساتی هستند که خط ریزشان را اصلاح کنند، درحالی که این امر در مدارس هم میتواند انجام شود نه اینکه صرفا انجمن خوشنویسان متولی این کار باشد.
وی سپس به بدخط شدن مردم اشاره کرد: طی 20 الی 30 سال قبل جامعه ما به سمت بدخط شدن رفته است.
احدپور همچنین یکی از دلایل این امر را تعامل کم خوشنویسان با جامعه عنوان کرد: هنر خوشنویسی ما درونگرا شده است و با جامعه تعامل کمی دارد. عده خاصی که همیشه به آن علاقه داشتهاند به دیدن نمایشگاه میروند و اخبار مربوط به این حوزه را دنبال میکنند که نشان میدهد خوشنویسی رواج کمی در میان عموم مردم دارد.
این خوشنویس در مورد بیاطلاعی مردم از هنر خوشنویسی ابراز داشت: عموم جامعه ما از خوشنویسی بیاطلاع هستند. اگر شما نام پنج هنرمند را از مردم بپرسید نمیدانند اما نام 200 فوتبالیست را به راحتی میگویند.
دبیر رشته خوشنویسی دومین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره مشکل دیگر خوشنویسان گفت: یک طرح ملی برای خوشنویسی نداریم. باید فارغ التحصیلان انجمنهای خوشنویسان را به سمت آموزش و پرورش گسیل دهیم تا از این طریق بتوانیم برای آنها نیز ایجاد اشتغال کنیم.
وی افزود: درحال حاضر متخصصان حرفهای برای آموزش خط در مدارس وجود ندارد. درحالی که میتوان بچهها را از کودکی با خط آشنا کرد. فارغالتحصیلان انجمن خوشنویسان بعد از تعلیم جایگاهی برای کار ندارند. وقتی یک برنامه ملی داشته باشیم میتوانیم به مرور این مسائل را مورد توجه قرار دهیم.
احدپور درباره خرید و فروش آثار خوشنویسی گفت: اقتصاد هنر بستگی به این دارد که آن فعالیت اجتماعی تا چه حد در جامعه رونق دارد و دولتی نشده باشد. تا زمانی که وضعیت خوشنویسی در جامعه ما به همین روال است نمیتوان انتظار بالایی داشت که کارهای خوشنویسی در میان بیشتر مردم خرید و فروش شود.