قم - خبرگزاری مهر: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: امام خمینی‌(ره) با این عقیده که انبیا فقط برای روحانیت و اخلاق آمده‌اند و اقتصاد و اموری از این دست به آنها و دین ربطی ندارد مخالف بود.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله محی الدین حائری شیرازی بعد از ظهر پنج‌شنبه در جمع گروهی از طلاب که در مدرسه فیضیه برگزار ‌شد، اظهار داشت: این باور که انبیا فقط برای روحانیت و اخلاق آمده‌اند و اقتصاد و اموری از این دست به دین ربطی ندارد دیگر به گذشته پیوسته است و امام خمینی‌(ره) نیز با آن مخالف بودند.

وی افزود: حوزه‌ها نیز باید مراقب این مطلب باشند و بدانند که حوزه علوم انسانی اتفاقا حوزه دین است و غیر از دین منبع دیگری پاسخ‌گوی سئوالات آن نیست.

آیت الله حائری شیرازی در تبیین جایگاه علوم انسانی گفت: ویژگی علوم تجربی این است که در مورد امور انسانی با اتقان نظر نمی‌دهند و تکثر نظرات در یک مورد باعث مجهول ماندن پاسخ می‌شود.

وی افزود: کل علوم انسانی وابسته به شناخت انسان است و هر چه علوم تجربی در این زمینه پیش می‌روند به جایی نمی‌رسند چرا که این شناخت در خارج از حوزه انبیا ممکن نیست و تنها دین می‌تواند به پاسخ گوی آن باشد.
 
برای امر به معرف کردن ابتدا باید امر واجب را به معروف تبدیل کنیم

امام جمعه سابق شیراز در خصوص چگونگی امر به معروف خاطر نشان کرد: برای امر به معرف ابتدا باید واجب را برای مردم به معروف تبدیل کنیم. 

وی افزود: باطل به مانند پوست بادام است و مغز بادام مانند حق. ما برای جدا کردن پوست از مغز ابتدا آن را می‌جوشانیم و وقتی که جوشاندیم می‌بینیم به راحتی جدا می‌شود.

آیت الله حائری شیرازی ادامه داد: امر به واجبی که هنوز برای مردم به معروف تبدیل نشده باشد و نهی  از حرامی که به منکر تبدیل نشده باشد به دشواری پوست گرفتن مغز بادام خشکی است که نجوشیده بشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: دلیل آن که مدتی امر به معروف می‌کنیم و نتیجه نمی‌گیریم و رها می‌کنیم و یا نهی از منکر می‌کنیم و نتیجه نمی‌گیریم و رها می‌کنیم این است که این کار را درست انجام نمی‌دهیم.

این مدرس حوزه علمیه در ادامه گفت: حتی در مورد خودمان نیز ابتدا باید با تدبر عقلی و تحقیق به کنه امور پی‌ببریم و پس از آنکه واجب برایمان معروف شد و حرام منکر، خواهیم دید که دیگر به درستی عمل می‌کنیم.

وی گفت: دلیل این که ائمه اطهار گناه نمی‌کردند نیز همین آگاهی به ذات امور بوده است.

یک کلمه تلخ می‌تواند انسان را بیدار کند

امام جمعه سابق شیراز خاطرنشان کرد: یکی از علما بود که تا 80 سالگی سیگار می‌کشید و ناگهان ترک کرد. از او پرسیدیم چگونه شد که بعد از این همه سال ترک کردی ؟ گفت: یک بار در ماشین به راننده گفتم می‌شود سیگار بکشم گفت: نه نمی‌شود. این کلمه او به من بر خورد و باعث شد دیگر سیگار نکشم.

آیت الله حائری شیرازی ادامه داد: این یک کلمه تلخ باعث شد سیگار برای این عالم منکر شود و به قول ما بادام پوستش به راحتی کنده شود.