به گزارش خبرگزاری مهر، این روزنامه نوشت: برخورد طرفداران سیاستمداران مخالف با نهادهای انتظامی که به تلفات انسانی، غارت و چپاول مغازه ها انجامید، منعکس کننده مبارزه بین گروه های سرمایه دار مختلف این جمهوری است. قربانبیک باقییف رئیس جمهوری مخلوع این کشور طبق روال عادی بعد از رسیدن به قدرت به انتصاب طرفداران و نزدیکان خود به مقامهای کلیدی پرداخته و متحدان سابق خود را از عرضه قدرت برکنار کرده یا به مقامهای فرعی منصوب کرد.
نمی توان گفت که حوادث ماه آوریل بی مقدمه و بی دلیل شروع شده باشد. تشدید رژیم توسط حکومت سابق، تقسیم مجدد دارایی که گاهی به ضبط اموال شباهت داشت و فقر گسترده مردم زمینه ای را برای نیروهای مخالف مهیا کرد. چند ماه قبل مقامات قرقیزستان قیمت خدمات شهری را تا حدی بالا بردند که بخش قابل توجه جامعه از پرداخت آن عاجز ماندند. این امر نارضایتی جامعه را شدت بخشید و دستگیری یکی از مخالفان بهانه لازم به دست مخالفان داد.
دولت اعتماد ملی که مخالفان سابق تشکیل دادند، یک نهاد نامشروع است. این بدان معناست که دوباره مسائل اقتصادی کنار رفته و تشکیل نهادهای مشروع حکومتی توجه اساسی دولت جدید را به خود جلب خواهد کرد. در حالی که افراد مسلح در خیابانها حضور دارند و تفاوت های منطقه ای بین ساکنان شمال و جنوب قرقیزستان دوباره شدت یافته، امیدی به برقراری ثبات و آرامش نیست.
در صورت برگزاری انتخابات فوق العاده ریاست جمهوری، فهرست نامزدها تازگی نخواهد داشت. نامزدها به صورت تصادفی و بدون توجه به کارایی و شایستگی افراد و معادلات در صحنه سیاست داخلی برگزیده میشوند. همه رهبران مخالفان زمانی در محافل قدرت فعالیت کرده ولی برای پیشبرد منافع دولتی و بهبود بخشیدن زندگی مردم اقدامی نکرده بودند. مخالفان فعلی در زمان زمامداری سابق خود فقط به فکر سود شخصی بودند. آنها رسیدن به قدرت را به عنوان ایجاد امکانات برای تشکیل سرمایه شخصی و شرکت در تقسیم دارایی تلقی میکردند. برکناری از مقام دولتی در ازای بیکفایتی کاری یا مناقشات در نهادهای حاکم باعث انتقال آنها به اردوگاه مخالفان میشد.
هر یک از رهبران مخالفان قرقیزی امید پنهانی دارند که به شخصیت اول کشور تبدیل شده و زمام امور را به دست آورند. ولی ضعف هر یک از آنها باعث خواهد شد که سعی کنند ائتلافهای تاکتیکی تشکیل دهند. رفتار اصولی، اعتقادات سیاسی، نظرگاه حزبی و بسیاری از مشخصات دیگر آنها به محض دریافت پیشنهاد مقام بالا در دولت از بین خواهد رفت.
بر خلاف ادعاهای مخالفان، حوادث جاری در قرقیزستان به "انقلاب" ربطی ندارد. مهمترین هدف این حوادث، به دست آوردن دسترسی به مقامات بالا و کنترل بهترین قسمتهای اقتصاد قرقیزستان است. حرفها و کارهای دیگر چیزی جز تصویری زیبا برای ناظران داخلی و خارجی نیست.
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۵
روزنامه روسی"نزاویسیمایا گازتا" در مقاله ای درباره حوادث اخیر در بیشکک پایتخت قرقیزستان اعلام کرد که این رویدادها به انقلاب ربطی ندارد و قدرت و منافع اقتصادی منشا تنشهای این کشور است.