ساری - خبرگزاری مهر: معاون فنی و اجرایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران از رشد روزافزون گرایش حاشیه نشینان شهرهای استان به افیون اعتیاد و مخدرهای صنعتی ابراز نگرانی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد رضا میرزایی صبح دوشنبه در همایش سراسری رابطین و کارشناسان سلامت مدارس مازندران در باشگاه فرهنگیان ساری افزود: متاسفانه اکنون مشاهده می شود در منطقه عباس آباد بهشهر و باغ چال آمل اعضای خانواده های چند نفره از پدر 60 ساله تا کودک پنج الی هفت ساله نسبت به ترزیق انواع مخدرهای صنعتی اقدام می کنند که این معضل زنگ خطری به مسئولان استان است.

وی خاطر نشان کرد: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت بر محور " سلامت و شهرنشینی " بنا شده تا شاخص های سلامتی و خطرات شهرنشینی بر سلامت مورد بررسی، نقد و تحلیل قرار گیرد.
 
معاون فنی و اجرایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با اشاره به اینکه بیماری های واگیردار اکنون به اهرمی کنترل کننده در نظام سلامت کشور تبدیل شده است تصریح کرد: مهم ترین موضوعی که جامعه شهرنشینی را با خود درگیر و تهدیدآمیز کرده شیوع بیماری های غیرواگیردار در جامعه است.
 
میزرایی با بیان اینکه متاسفانه بر اساس آمارها در مازندران به ازای هر 100 مرگ رخ داده 42 مورد آن ناشی از فشار خون می باشد یادآور شد: 11 درصد فوتی را انواع سرطان ها خصوصا سرطان گوارش به خود اختصاص داده که در مازندران این نوع بیماری شیوع بیشتری دارد.
 
وی با اعلام این مهم که هم اکنون 54 درصد مرگ و میرهای مازندران ناشی از بیماری های قلبی و سرطان ها است افزود: مردم مازندران به پرخوری و تنوع غذایی نامناسب شهرت دارند که باید جلوی این عادت غلط را در زندگی شهرنشینی گرفت.
 
این مسئول دانشگاه علوم پزشکی مازندران شیوع بیماری های بهداشت روان را معضل دیگر زندگی شهرنشینی دانست و اظهار داشت: در صورت عدم کنترل با این بیماری باید تا 15 سال آینده 50 درصد تخت های کشور را به بیماران روانی اختصاص دهیم.
وی با اعلام اینکه تنها یک بیمارستان از 28 بیمارستان مازندران مربوط به بیماران اعصاب و روان است افزود: وظیفه برنامه ریزان حوزه سلامت برای آینده نگری در مقابل بحران های این چنینی ضروری به نظر می رسد.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش از افزایش روزافزون گرایش جوانان، نوجوانان و حتی کودکان زیر هفت سال به اعتیاد و مخدرهای صنعتی خصوصا در بخش هایی از شرق و مرکز مازندران اظهار تاسف کرد و گفت: موارد تکان دهنده ای در منطقه عباس آباد بهشهر و باغ چال آمل مشاهده شده که اعضای خانواده از پدر تا فرزند پنج و هشت ساله شان به تریاک، شیشه و کراک روی آوردند و تعدادی دانشجو نیز در حول آنان به تزریق این مواد مشغول هستند.
 
یکی از مسئولین منطقه کلاردشت غرب مازندران چندی پیش از گرایش جوانان، نوجوانان و حتی کودکان به افیون اعتیاد در مدارس این منطقه خبر داده بود که این اظهارات از سوی برخی مسئولین تکذیب شده که ادعاهای معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران می تواند زنگ خطر و هشداری به مسئولین امر باشد.
 
معاون فنی و اجرایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران نیز با بیان اینکه هم اکنون حداقل 200 خانواده در منطقه عباس آباد بهشهر اقدام به شیوع مواد مخدر و انواع بیماری های هپاتیت می کننند اظهار داشت: این روند اعتیاد و تزریق مواد به وضوع در خیابان های شهبند ساری، بخش هایی از آمل و دیگر شهرهای استان قابل مشاهده است.
 
میزرایی با تاکید بر توجه بیشتر خانواده به روحیه برون گرایی فرزندانشان افزود: خانواده ها باید به جوانان خود نحوه دوست یابی و زندگی در محیط اجتماعی را به آنان بیاموزند.
 
احمد فرهودی، معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش مازندران نیز با اشاره به اینکه با همکاری دستگاه تعلیم و تربیت و سلامت مازندران شیوع آنفلوانزای نوع a  در مدارس مازندران به خوبی کنترل شده است افزود: تعامل این دو دستگاه برای ارتقاء شاخص های سلامتی دانش آموزان در مدارس خوب است.
 
وی با بیان اینکه هر کشوری برای ارتقاء سلامت و تندرستی خانوارهای خود نیازمند الگوپردازی و فرهنگ سازی در حوزه سلامت مدارس است اظهار داشت: باید فرهنگ پیشگیری در مدارس بین آحاد جامعه نهادینه شود.