مهدی فرنقی زاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شهرهای ری، گرمسار و ورامین رو گسلهای زلزله استان تهران قرار دارند اظهار داشت: هنگام بروز زلزله در تهران ترس، اظطراب، ترافیک، آوار و ازدحام مردم در کوچه و خیابان موجب کاهش سرعت امدادرسانی هلال احمر و نیروهای اورژانسی و امدادی می شود.
وی گفت: در مرحله اول، تنها امدادگر، فرد باقیمانده در خانواده است لذا باید تمامی شهروندان تهرانی اصول امداد و نجات اولیه را فرا گرفته و هر خانواده دارای یک بسته امدادی شامل کمکهای اولیه، کنسرو، آب، سوت و... باشد.
فرنقی زاد افزود: یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در مدیریت بحران تهران تولید نرم افزار ویژه مدیریت بحران است که در آن تعداد شهروندان در هر منطقه، سالنها، مدارس، بیمارستانها، مراکز درمانی، انبارها، مراکز عمومی و خصوصی، شرح وظایف سازمانهای عضو مدیریت بحران تعریف و پیش بینی شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر شهر ری، پایگاههای پشتیبانی اقماری نظر آباد، حسن آباد، علی آباد پاکدشت، کرج و چنار دماوند را از انبارهای اصلی تجهیزات امدادی ستاد مدیریت بحران نام برد و افزود: هر یک از این انبارها اقلام ضروری و اولیه زندگی 50 هزار خانواده را تامین می کند.
فرنقی زاد تعداد پایگاههای شهرستانهای تهران را 13 پایگاه عنوان کرد و افزود: هر پایگاه اسباب ضروری 10 هزار خانواده را تامین می کند.
وی گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال 1379 جمعیت هلال احمر باید اقلام امدادی استاندارد را برای دو درصد از جمعیت کشور در شرایط بحرانی تامین و در انبار نگهداری کند که شامل 22 قلم کالا اعم از چادر، پتو، وسایل گرمایشی، کنسرو و.. است.