سید علیرضا موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر در آبادان اظهار داشت: پس از واگذاری مرز شلمچه به منطقه آزاد اروند در اوایل سال 88 با اجرای پروژه های عمرانی در این ناحیه، بستری مناسب برای صادرات به کشور عراق فراهم شد که با این اقدام درآمد ناشی از صادرات از شلمچه به بیشترین میزان خود در دو سال گذشته رسید.
وی افزود: صادرات از این ناحیه در 11 ماه سال 88 بیش از 211 میلیارد و 107 میلیون تومان بوده است که این رقم در مقایسه با سال 87 رشد 80 درصدی داشته است.
موسوی همچنین در خصوص عملکرد گمرک این منطقه تصریح کرد: با توجه به فعالیت گمرک در منطقه آزاد اروند در سال گذشته از سهمیه مصوب گمرک این منطقه که بالغ بر 400 میلیون دلار بود میزان 393 میلیون دلار از طریق واردات کالا توسط گمرک منطقه آزاد اروند جذب شد.
معاون ترانزیتی و بازرگانی سازمان منطقه آزاد اروند اعلام کرد: با جذب این اعتبار 98.3 درصد از سهمیه تعیین شده برای گمرک این منطقه جدب شده است که این میزان اعتبار برای پروژه های عمرانی و زیرساختی منطقه آزاد اروند صرف خواهد شد.
موسوی در خصوص پروژه های عمرانی که در ناحیه مرزی شلمچه توسط سازمان منطقه آزاد اروند اجرا شده است، اظهار داشت: پروژه های ساخت پیاده رو 150 متری یادمان شهدای شلمچه با اعتبار 438 میلیون ریال، خرید و راه اندازی دو دستگاه آب تصفیه کن به مبلغ 349 میلیون ریال و احداث سکو برای نصب آب شیرین کن ها به میزان 60 میلیون ریال، سالن VIP تجار با اعتبار 435 میلیون ریال و تهیه آب شیرین کن با مبلغ 325 میلیون ریال از اقداماتی بوده است که در سال گذشته در ناحیه مرزی شلمچه آغاز و به اتمام رسیده است.
وی به دیگر پروژه های در حال انجام منطقه آزاد اروند در ناحیه شلمچه اشاره کرد و افزود: پروژه پاکسازی اراضی شلمچه در مساحت 849 هکتار و اعتبار بیش از 93 میلیارد ریال، محوطه سازی بار انداز به میزان بیش از 24 میلیارد ریال و پروژه هایی از قبیل روکش آسفالت بارانداز، نصب و راه اندازی دستگاه های X-Ray، احداث فضای سبز با اعتبار 13 میلیارد و 340 میلیون ریال از جمله اقدامات در دست اجرای سازمان منطقه آزاد اروند در سال 88 بوده که هر یک از آنها در حال اجراست.
معاون ترانزیتی و بازرگانی منطقه آزاد اروند با اشاره به آغاز طرح واردات خودروهای خارجی در منطقه در سال 88 تصریح کرد: طرح واردات خودروهای خارجی برای اولین بار در این منطقه در سال 88 از طریق بندر خرمشهر و با هماهنگی منطقه آزاد اروند، راهنمایی و رانندگی و گمرک اجرایی شد.
موسوی گفت: تاکنون 210 خودروی خارجی وارد بندر خرمشهر شده اند که در حال حاضر 105 خودرو خارجی با پلاک منطقه آزاد اروند در آبادان و خرمشهر در حال تردد هستند.
وی با بیان اینکه چندین شرکت نمایشگاهی اتومبیل در منطقه برای خودروهای خارجی به ثبت رسیده است، افزود: در حال حاضر نمایندگی شرکت تویوتا در منطقه آزاد اروند در حال فعالیت است.