به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه همایش شاعران ایران و جهان دقایقی پیش با حضور محمود احمدینژاد رئیس جمهور و بیش از 50 شاعر از کشورهای مختلف و نیز شاعرانی از ایران در تالار وحدت تهران برگزار شد.
پرویز: آرزوی برگزاری همایش شاعران ایران و جهان بر دل اهالی فرهنگ مانده بود
در ابتدای این مراسم که اجراء آن را عباس سجادی و تاجالدینی مشترکاً بر عهده داشتند محسن پرویز معاون فرهنگی وزیر ارشاد در سخنانی برگزاری همایش مذکور را "آرزویی که بر دل همه اهالی فرهنگ و ادب دوست ایران مانده بود" توصیف و ابراز امیدواری کرد این همایش آغازی برای ارتباط بیشتر شاعران ایران و جهان باشد.
وی از برنامهریزی برای اعزام شاعران ایران به ویژه برگزیدگان جشنوارههای شعر فجر به سایر نقاط جهان و حضور در مراکز فرهنگی دیگر کشورها خبر داد.
پس از سخنان پرویز نوبت به شعرخوانی شرکتکنندگان در این همایش رسید و در این مجال پس از هر بار شعرخوانی شاعران خارجی ترجمه فارسی آنها هم برای حاضران قرائت میشد.
آغازگر کار شعرخوانی خورخه آربله چه از اروگوئه بود و پس از او هم به ترتیب عرفان نظرآهاری، کیتا کامبریا (از کنیا)، فاضل نظری، یانیس ایوانیس (از یونان)، جورج شکور (از لبنان) و علی معلم دامغانی شعرخوانی کردند.
در این مراسم جورج شکور شاعر مسیحی لبنانی شعری درباره امام حسین (ع) خواند که بعد از خاتمه، شعرش با استقبال رئیس جمهور مواجه شد و وی شکور را در آغوش گرفت و لحظاتی با وی مصافحه کرد.
شعر رئیس فرهنگستان هنر در ضدیت با آمریکا
علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر که سابقه طولانی شعریاش نام او را در میان شاعران حاضر در این همایش قرار داده بود، پیش از شعرخوانی در سخنانی کوتاه به تحلیل تاریخی کینهتوزی غرب با شرق پرداخت و گفت: حرمت این روزها و حوادثی را که جهان بر ما تحمیل میند، نگاه میدارم و ترانهای که مضمونش هماهنگی با شاعر یونانی - که در این مراسم شعر خواند - است. شاید قرن امروز دنباله اسطورههای ارسطو باشد اما یونانیان برتر از آن هستند که اسکندر را تقدیر کنند.
رئیس فرهنگستان هنر با اشاره به مجسمه آزادی در ساحل دریای آتلانتیک، گفت: در سرزمین غرب مجسمه سربرکردهای در کناره دریای مشهور آتلانتیس وجود دارد که آتش در دست دارد و شما در تاریخ مشرق زمین تخت جمشید را میشناسید و نیز "تائیس" را؛ زنی که از همراهان اسکندر بود و در یک شبنشینی و پس از شُرب شراب و شادخواری بسیار، او (تائیس) اسکندر را تحریک کرد تا سپاهیانش تخت جمشید را به آتش کشند و امروز مجسمه آزادی غرب همان تائیس تاریخی است که لابد میخواهد تمدن جهانی را در آتش کشد.
معلم سپس به قرائت شعر "طرحی از تائیس" پرداخت که مضمون اصلی آن در تائید مبارزه دائمی با آمریکا بود.
موسی بیدج: همایش شاعران ایران و جهان پاسخی است به این پرسش؛ شعر ایران الان کجاست؟
در ادامه برنامه افتتاحیه همایش شاعران ایران و جهان موسی بیدن دبیر آن در سخنانی با ابراز امیدواری نسبت به برداشتن نخستین گام برای گفتگو با شاعران کشورهای دیگر، تاکید کرد: این همایش پاسخی به این سوال است؛ شعر ایران الان کجاست؟
بیدج همچنین از پیشنهاد شاعران خارجی شرکتکننده در این همایش برای نامگذاری آن به "کنگره شاعران شرق" سخن گفت و یادآور شد: اقتدار فرهنگی در جهان ریشهدارترین و مایهدارترین اقتدار است؛ ما ادبیات خوبی داریم، مترجمان بسیار خوبی هم برای انتقال ادبیاتمان به خارج داریم فقط نیازمند برنامهریزی حکیمانه برای رواج این ادبیات هستیم.
پس از سخنان بیدج ، حجتالاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری که دستی هم در شعر دارد، یکی از تازهترین سرودههای خود را برای حاضران خواند.
سپس سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد به پشت تریبون رفت و با قرائت متنی ادبی از شاعران خارجی شرکتکننده در این همایش به جهت حضورشان در ایران قدردانی کرد.