حجت الاسلام حمید رسایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با غلفت از بحث ساماندهی مساجد بین راهی گفت: یکی از مهمترین عواملی که در غفلت از این امر نقش داشت این بود که متولی ساماندهی مساجد بین راهی مشخص نیست، ستاد اقامه نماز ، وزارت راه و پایانه های کشور که معمولا این نمازخانه ها در این پایانه ها به عنوان متولی در نظر گرفته می شد هر یک به نوعی مسئول بودند، اما در عین حال مسئول مشخصی هم نبود.
حجت الاسلام رسائی: طی سالهای گذشته مساجد بین راهی متولی مشخص نداشته است
وی با اشاره به عدم وجود متولی مشخص گفت: موضوع ساماندهی این مساجد از مدتی است که در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و طی جلساتی بررسی هایی انجام و پس از جمع بندیها پیشنهاد کمیسیون فرهنگی به دولت ارسال شد.
کمیسیون فرهنگی در نامه ای به رئیس جمهور پیشنهاد کرده است که وزارت راه با تشکیل سازمانی متولی ساماندهی به مساجد بین راهی شود.
حجت الاسلام رسایی گفت: با توجه به اینکه در سالهای اخیر سفرهای بین شهری افزایش یافته و میراث و گردشگردی به حوزه سفرهای بین شهری توجه می کند، مشکلات این نمازخانه ها نمود بیشتری پیدا کرده است.
وی افزود: درحال حاضر با هماهنگی های صورت گرفته اگر مسئولین وظایفی که برای آنها تبیین شده را مورد توجه قرار دهند، در مسیر ساماندهی به مساجد بین راهی می توان خدمات مؤثری به مردم ارائه کرد.
مسئولان باید با اعتقاد به ساخت مساجد بین راهی مبادرت ورزند
عضو کمیسیون فرهنگی تأکید کرد که اگر متولیان و دست اندرکاران مساجد به ضرورت انجام این کار اعتقاد جدی داشته باشند و خود را موظف انجام این کار بدانند و همچنین از آنجا که در طول چندین سال نمازخانه ها رسیدگی نشده در سال همت مضاعف، کار مضاعف باید تلاش مضاعفی در راستای ساماندهی آن صورت گیرد.
وی همچنین گفت: استفاده از افرادی که به این موضوع اعتقاد جدی دارد و حمایت سازمانها از این حوزه کمک می کند تا این نقیصه به سرعت برطرف شود.
حجت الاسلام بهشتی: افزایش سفر نیاز به مساجد بین راهی را گسترش داده است
حجت الاسلام سید جواد بهشتی دبیر ستاد اقامه نماز و مدیر کل دفتر توسعه فرهنگ نماز، قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش نیز در این مورد گفت: اقامه نماز رابطه ای میان بنده و خدا، آگاهانه و با اختیار است. حکومت ها در این رابطه باید در زمینه تمهید، تبلیغ و آموزش و تشویق ایفای نقش کنند.
وی افزود: از آنجا که نماز یک امر عبادی و به نیت اتصال است، دولت نمی تواند مردم را به نمازخواندن وادار کند، چرا که نماز با اکراه و اجبار و ریا باطل است، از این رو در نامه های پیامبر و امیر المومنین به کارگزاران سفارش شده به امر نماز بپردازید.
حجت الاسلام بهشتی گفت: به علت مسافرتهای بین شهری مردم نیاز دارند زمانی که در راه هستند نماز خود را به جا آورند از این رو نیاز به ساخت نمازخانه ها و یا مساجد بین راهی مورد تأکید قرار می گیرد و در این رابطه چند دستگاه نمازخانه هایی را در جاده ها احداث کرده که در آن میان می توان به وزارت نفت، وزارت بازرگانی، وزارت راه، وزارت ارشاد و نظارت به رستورانها اشاره کرد که خیرین هم در این رابطه نقش دارند.
ساخت مساجد بین راهی موضوعی فراموش شده بوده است
وی با اشاره به آخرین آماری که از ساخت مساجد بین راهی در اختیار دارد گفت: اخیرا حدود 700 مسجد بین راهی احداث شده است، اما این میزان پاسخگوی نیاز مسافران سفرهای بین شهری نیست. همواره پس از ساخت بزرگراه، در می یابیم که ساخت مسجد فراموش شده است؛ از این رو مؤثرترین دستگاهی که در این رابطه می تواند مسئولیت ساماندهی مساجد را برعهده گیرد وزارت راه است.
نظافت مساجد بین راهی موضوعی ضروری است
مدیر دفتر توسعه فرهنگ نماز، قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: مسئله ساخت نمازخانه یک بخش ماجرا است و بخش دیگر حفظ و نگهداری آن است، بسیاری از زائران رضایت مندی خود را از مساجد بین راهی که نظیف و مرتب است ابراز می کنند و عکس این موضوع نیز صادق است.
وی همچنین گفت: وزارت راه به خوبی می تواند پرچمدار این حرکت باشد، نقصان ها را رفع کند و در طی سال برای این موضوع اعتبارات در نظر گیرد.