کرمان - خبرگزاری مهر: مدیرکل محیط زیست کرمان گفت: گونه تحت حمایت و حفاظت شده سوسمار دم تیغی ایرانی پس از یک قرن توسط یک دانشجو در دشت سیف الدینی ریگان مشاهده شد.

عباسعلی دامنگیر در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: سوسمار دم تیغی از گونه های جانوری در معرض انقراض استان کرمان است که اولین بار 147 سال پیش در کویر لوت شناسایی شد.

وی افزود: 137 سال پیش نیز این گونه جانوری توسط محقق اروپایی در حوالی شهرستان ریگان مشاهده شده بود.

وی ادامه داد: پس از گذشت یک قرن یک دانشجوی محقق بار دیگر این گونه جانوری را در دشت سیف الدینی و در 65 کیلومتری جنوب شهرستان ریگان شناسایی و زنده گیری کرد که نشان از ادامه حیات این حیوان نادر دارد.

مدیرکل محیط زیست کرمان با اشاره به اهمیت بین المللی سوسمار دم تیغی ایرانی افزود: در راستای حمایت از این گونه جانوری سوسمار دم تیغی ایرانی تحت حمایت و حفاظت قرار گرفته است.

دامنگیر یکی از دلایل کاهش این حیوان را در سالهای اخیر خشکسالی های متوالی در منطقه دانست و گفت: خوشبختانه این حیوان توانسته است در محیط طبیعی خود در طول ایام خشکسالی زاد و ولد و تداوم نسل داشته باشد.

وی گفت: این سوسمار در بخش شرقی فلات ایران و در نواحی نیمه بیابانی با پوشش گیاهی بوته ای زندگی می کند.

وی افزود: این جانور گیاه خوار است و در هر زالد و ولد هفت تا 10 تخم می گذارد.

دامنگیر اضافه کرد: هم اکنون 125 گونه سوسمار دم تیغی در کشور شناسایی شده است که همگی این گونه جانوری غیر سمی هستند.

وی حفظ نسل این حیوان را وابسته به فرهنگ سازی در بین مردم منطقه دانست و گفت: متاسفانه برخی از دامداران محلی طبق یک خرافه محلی اقدام به کشتن این سوسمار و گرداندن دم سوخته این سوسمار در بین دامهای خود برای جلوگیری از بیماری می کنند.