به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، حسین باقری عصر چهارنشبه در همایش سبک سازی و زلزله در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه سالانه هزار حادثه مهم در کشور به ثبت می رسد گفت: این سوانح سالانه 50 هزار میلیارد ریال خسارت به بخشهای مختلف وارد می کنند.
وی با اشاره به هزینه های بالای این سوانح از لحاظ مادی و انسانی گفت: خسارات سالیانه سوانح مختلف در کشور معادل یک سوم بودجه ملی کشور در طول یک سال است.
وی با تاکید بر لزوم مدیریت بحران در کشور گفت: با توجه به حادثه خیز بودن کشور تبیین مدیریت بحران در بخشهای مختلف الزامی است و تاکنون نیز اقدامات خوبی انجام شده است اما برای رسیدن به نقطه مطلوب درخصوص مدیریت بحران فاصله زیادی باقیمانده است.
سالانه 240 زمین لرزه بالای چهار ریشتر در کشور رخ می دهد
وی با اشاره به زلزله خیز بودن کشور گفت: طبق آمار موجود سالانه در کشور هزار زمین لرزه در مناطق مختلف روی می دهد که به طور متوسط 240 مورد از این زمین لرزه ها بالای چهار ریشتر قدرت دارند و خسارت به بار می آورند.
باقری بهترین راه مقابله با حوادث بخصوص زمین لرزه را پیشگیری از بروز خسارت ناشی از سوانح با استفاده از فن و روشهای نوین و همچنین عزم ملی در این خصوص دانست و گفت: در این صورت بستری مناسب برای جلوگیری از سوانح به وجود می آید.
وی با تاکید بر اجرایی شدن قانون مدیریت بحران گفت: با عزم و همت مضاعف در خصوص مدیریت بحران و پیشگیری از تلفات ناشی از سوانح می توانیم به نقطه ای مطلوب برسیم.
سبک سازی با بلوکهای 10 تا 20 کیلویی مقدور نیست
وی سبک سازی و استفاده از روشهای نوین در ساخت و ساز را از مهمترین راهکارهای جلوگیری از بروز سوانح دانست و گفت: تا زمانی وزن هر بلوک برای ساخت و ساز بین 10 تا 20 کیلوگرم می باشد عملا سبک سازی ساختمان روی نخواهد داد.
وی با اشاره به اینکه مهمترین نقش در خصوص استحکام بخشی و سبک سازی ساختمان به عهده پیمانکاران ساختمان است گفت: درحالیکه باید در مقابل سوانح اولین شخص پاسخگو پیمانکار باشد اما عملا این اقدام در کشور ما روی نمی دهد.
باقری با تاکید بر لزوم رعایت مقررات ملی ساختمان در ساخت و سازها گفت: در زمین لرزه اخیر هرمزگان ساختمانهای یک شهرک مسکونی نوساز دچار خسارت جدی شدند و همین مسئله در عسلوئیه نیز دیده شد و ساختمان آتش نشانی با کوچکترین زمین لرزه فرو ریخت.