احمد سمایی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ما باشگاههای سلاح بادی زیادی در کشور داریم که از بین آنها تنها 10 باشگاه ورزشی سیستمهای کامل سلاح جنگی و بادی و پروازی را تواما با یکدیگر داشته و به طور رسمی از سوی وزارت کشور و نهادهای امنیتی مربوطه مجوز فعالیت باشگاهی گرفتهاند.
رئیس کمیته فنی و مهندسی و استاندارد فدراسیون تیراندازی با بیان اینکه تنها داشتن مجوز از سوی وزارت کشورو نهادهای امنیتی و سپس مجوز فدراسیون تیراندازی منجر به ادامه فعالیت باشگاهها میشود، گفت: ما هم اکنون 23 باشگاه دولتی و خصوصی را در سطح کشور برای صدور پروانه باشگاه اختصاصی تیراندازی به وزارت کشور معرفی کردهایم که در صورت دریافت این مجوز آماده فعالیت رسمی هستند.
احمد سمایی اجرای این طرح را در راستای استانداردسازی و فعالیت منطبق بر قوانین فدراسیون جهانی تیراندازی تحولی بزرگ در تیراندازی خواند و افزود: با اجرای آن، تیراندازی از فعالیت تک رشتهای در بخش بادی خارج شده و طبق مقررات علاقهمندان میتوانند در باشگاههای دارای مجوز در بخشهای مختلف بادی، جنگی و پروازی فعالیت کنند.
"در شرایطی که بسیاری از سالنهای تیراندازی ایران در شهرها با امکانات و تجهیزات قدیمی و حتی برخی غیر استاندارد فعال هستند تصویب استانداردها میتواند گام بزرگی برای تحول سالنهای این رشته محسوب شود. تخریب امکانات یک سالن تیراندازی در شیراز یا آسیب دیدگی تیراندازان در حین تمرین در یک سالن جنگی به دلیل قراردادن کندههای قدیمی ریل راه آهن غیر استاندارد در تهران تنها مواردی از مشکلات این سالنهای قدیمی و غیراستاندارد بوده است."
وی با بیان این مطلب و اینکه کمیته فنی و مهندسی و استانداردسازی فدراسیون تیراندازی قصد دارد به زودی قوانین و استانداردهای موجود در این رشته را برای استفاده عموم بر روی سایت خود قرار دهد، تاکید کرد: کلیه سالنها و باشگاههای اختصاصی تیراندازی باید پروانه بهرهبرداری بگیرند در غیر اینصورت از فعالیت آنها جلوگیری به عمل میآید. در کنار آن در صورتی که سالنی تائیدیه فنی بهرهبرداری را از فدراسیون نگیرند فدراسیون تیراندازی هیچ مسئولیتی در قبال ساخت و هزینه این سالنها و ادامه فعالیت آنها نخواهد داشت.
سمایی با اشاره به دستور کار ساخت سالنهای ورزشی استاندارد در سطح کشور، گفت: فدراسیون تیراندازی کار ساخت 30 سالن را در دستور کار سال 88 و 89 خود قرار داده که از این بین کار احداث 23 سالن در دست اجراست که اگر برخی از اعتبارات از سوی مسئولین شهری تامین میشد بزودی شاهد بهرهبرداری از 30 سالن تیراندازی در سطح کشور بودیم.
وی ادامه داد: این سالنها با اعتبار بند "ب" شهرداریها در حال ساخت است که اجرای آن در برخی شهرها چون ایلام به دلیل مشکلات مالی یا به علت عدم موافقت شورای شهر لغو شد.
مسئول کمیته فنی و مهندسی و استاندارد فدراسیون تیراندازی در همین خصوص خاطرنشان کرد: تنها دادن طرح برای ساخت این سالنها مهم نیست بلکه تامین اعتبارات واجرایی شدن در الویت برنامههای ما قرار دارد. بودجه ساخت این سالنها از مراکز استانها تامین شده، تجهیزات آنها در داخل کشور و سلاح و مهمات آن از طریق کمیسیون فدراسیون تیراندازی بررسی و وارد خواهد شد.
وی که پیش از این سرمربی تیم ملی تپانچه ایران بوده است با بیان اینکه رعایت استانداردسازی یکی از مهمترین عوامل نتیجهگیری تیراندازان در رقابتهای بینالمللی اخیر بوده است، خاطرنشان کرد: در شرایطی که تیرانداز در محیطی مانند محیط رقابتهای بینالمللی تمرین میکند استرسها کاسته شده و عوامل فنی از لحاظ نور، مسافت، موقعیت در یک سالن کاملا استاندارد به کمک ورزشکار میآید.