استاد روزنامه‌نگاری و ارتباطات دانشگاه ایندیانا امریکا با اشاره به اهمیت آموزش اخلاق رسانه در دانشگا‌ها تأکید کرد: آموزش اخلاق رسانه در دانشگاهها به دانشجویان رشته‌های مرتبط با رسانه در مراحل بعد استقلال آنها را به دنبال خواهد داشت.

پروفسور دیوید ویور استاد ارتباطات و روزنامه‌نگاری دانشگاه ایندیانا در مورد این موضوع که آیا می‌توان ضوابط اخلاقی را برای حرفه روزنامه‌نگاری در نظر گرفت و در صورت امکان این ضوابط کدام هستند، به خبرنگار مهر گفت: مطالعات خوبی در دهه‌های اخیر در مورد اخلاق رسانه صورت گرفته است. کشورهای گوناگون ضوابط اخلاقی گوناگونی را برای خود تعیین و تعریف کرده‌اند. این اصول متناسب با فرهنگ آن جوامع است.

وی افزود: به رغم تفاوت در ضوابط اخلاقی کشورهای گوناگون باید توجه داشت که این اصول دارای اشتراکاتی نیز هستند.
 
مؤلف "دستور کار رسانه‌ها در انتخابات ریاست جمهوری" گفت: در یک مطالعه صورت گرفته توسط دانشگاه میسوری امریکا می‌توان ضوابط اخلاقی‌ای که رسانه‌ها در کشورهای مختلف برای خود ترسیم و معین کرده‌اند. در این مطالعه می‌توان موارد تفاوت و شباهت ضوابط اخلاقی را مشاهده کرد.
 
وی در  مورد این سؤال که چگونه روزنامه‌نگار می‌تواند رسالت خود را به طور مستقل انجام دهد، خاطر نشان کرد: برای پاسخ به این سؤال باید سنخ و نوع جوامع مورد بررسی و توجه قرار گیرد. به عبارت دیگر نظام سیاسی باید شاخصهای مربوط به آزادی مطبوعات را به رسمیت بشناسد.
 
این استاد ارتباطات در ادامه خاطر نشان کرد: برای اینکه روزنامه‌نگار و اهالی رسانه بتوانند مستقل گام بردارند در وهله اول باید آموزش مستقل داشته باشند. علاوه بر این استقلال، در نظام آموزشی توجه ویژه‌ای باید به بحث اخلاق رسانه و در رأس آن استقلال از نظام سیاسی و اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
 
مؤلف "افکار عمومی معاصر" تصریح کرد: در رشته‌های مرتبط با رسانه، باید استقلال اهالی رسانه از نظام سیاسی، اقتصادی و سایر بخشها در آموزشهای دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد.
 
وی در پایان تأکید کرد: وقتی اهالی رسانه با این آموزشها تربیت شوند در این صورت استقلال آنها از نظامهای سیاسی و اقتصادی-  که این استقلال با رسالت رسانه همسو است- حفظ خواهد شد.