به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اکبر ولایتی روز یکشنبه در مراسم بزرگداشت هفته ایمن سازی با واکسن، با اشاره به عوارض و عفونتهای ناشی از "هموفیلوس آنفلوانزا" و "پنوموکوک" ابراز امیدواری کرد که واکسیناسیون علیه این بیماریها نیز در برنامه ایمن سازی با واکسن کشور قرار گیرد.
وی گفت: در سال گذشته دو میلیون و 500 هزار کودک در جهان به دلیل ابتلا به بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن جان خود را از دست دادند که از این تعداد حدود 600 هزار مورد مرگ به دلیل ابتلا به هپاتیت ب، 254 هزار مورد به سیاه سرفه و 163 هزار مورد به دلیل ابتلا به کزاز جان باختهاند.
به گفته ولایتی، بخش بزرگی از این مرگ و میرها مربوط به کودکان زیر پنج سال بوده است.
وی با اشاره به پوشش بالای واکسیناسیون در ایران، ادامه داد: امروزه پوشش واکسیناسیون سه گانه در برخی استانهای کشور به صد درصد رسیده است. هر چند چندین سال است که موردی از فلج اطفال در کشور گزارش نشده اما به علت همجواری با کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان هنوز ریشه کن شدن این بیماری در کشور تایید نشده است.
ولایتی با اشاره به پوشش بالای واکسیناسیون سرخک در یکصد و 11 کشور دنیا، گفت: واکسیناسیون علیه سرخک در ایران نیز بیش از 90 درصد پوشش دارد. در مورد کزاز نوزادان و مادران نیز ایران از آن دسته کشورهایی است که پوشش بالای واکسیناسیون را دارد و این بیماری تقریبا در کشور ریشه کن شده است.
رئیس انجمن بیماریهای عفونی و گرمسیری در ادامه به پوشش واکسیناسیون علیه بیماری "هموفیلوس آنفلوانزای نوع ب" در برخی کشورها از جمله آمریکا اشاره کرد و گفت: این بیماری عوارض مهمی را ایجاد میکند که از جمله این عوارض میتوان به مننژیت ناشی از هموفیلوس آنفلوانزا اشاره کرد اما متاسفانه این واکسن در برنامه واکسیناسیون ایران به کار گرفته نشده که امیدواریم هر چه سریعتر در برنامه ایمن سازی کشور قرار گیرد.
وی ادامه داد: بیماری پنوموکوک نیز یکی از علل شایع مننژیتهای خطیر و بسیاری از عفونتهای دیگر است که امیدواریم واکسیناسیون علیه این بیماری نیز در برنامه ایمن سازی با واکسن کشور قرار گیرد. پیش از این واکسن پنوموکوک هفت نوع از پنوموکوک را پوشش میداد که اخیرا نوعی از این واکسن به بازار عرضه شده که 13 نوع پنوموکوک را پوشش میدهد و برای کودکان زیر دو سال مصرف میشود.
ولایتی در ادامه علت 40 درصد اسهال های شدید کودکان جهان را "روتاویروس" عنوان کرد و گفت: بین سالهای 1999 تا 2009 بیش از پنج میلیون کودک در دنیا به دلیل بیماری ناشی از این ویروس جاان خود را از دست دادند.
وی افزود: در ایران آمار مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به دلیل اسهال شدید، زیر 50 در 100 هزار است که این امر به دلیل رعایت نکات بهداشتی در کشور است.
رئیس انجمن بیماریهای عفونی و گرمسیری، لزوم ورود واکسیناسیون شیرخواران علیه "روتاویروس" در برنامه ملی کشورها را از جمله توصیههای سازمان بهداشت جهانی در رابطه با اسهال شیرخواران و کودکان زیر پنج سال عنوان کرد.