به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، مهدی قرهشیخ لو به منظور تشریح برنامههای این سازمان در سال 88 و برنامههای آتی سازمان در سال 89 صبح امروز سه شنبه هفتم اردیبهشت در محل این سازمان برگزار شد.
قره شیخلو در ابتدای این نشست با اشاره به تاریخچه تأسیس سازمان دارالقرآن الکریم، گفت: اولین نهادی که پس از انقلاب اسلامی به طور سازمانی و اداری کار قرآن را در کشور انجام داد سازمان تبلیغات اسلامی بود که در سال 1361 با راه اندازی واحد قرآنی به کار اداری در حوزه قرآن پرداخت. از سال 1381 نیز با نیازی که به توسعه قرآنی در کشور احساس شد با اهتمام ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان دارالقرآن الکریم با ساختار جدید راه اندازی شد.
وی در ادامه با تشریح برنامههای سازمان دارالقرآن الکریم در سال گذشته در معاونتهای مختلف این سازمان، تصریح کرد: این سازمان گستردهترین شبکه قرآنی کشور را با 450 پست مصوب کارشناس قرآن که تحصیلات بالای لیسانس دارند، داراست. یکی از معاونتهای فعال سازمان، معاونت آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ و نشر قرآن است که این معاونت پارسال حدود 500 هزار نفر را تحت پوشش آموزشی قرار داده که از این میزان 80 درصد آموزش عمومی بوده و 20 درصد شامل آموزشهای تخصصی بوده است.
رئیس سازمان دارالقرآن افزود: در این سال یک و نیم میلیون کتاب اعم از قرآن و کتابهای آموزشی به چاپ رسیده که 400 هزار جلد آن قرآن بوده، بخشی به صورت رایگان و بخشی به صورت یارانهای در اختیار مردم قرار گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به زمانبر بودن تصحیح قرآن توسط مصححین، گفت: هر قرآنی که قرار است در کشور چاپ شود باید توسط سازمان تصحیح شود و بعد از اطمینان، مجوز چاپ صادر شود. پارسال 18 هزار جزء قرآن توسط مصححین سازمان دارالقرآن الکریم تصحیح شد. ولی تصحیح قرآن توسط مصححین کاری زمان بر است. از اینرو سازمان در نظر گرفت که نرمافزار تصحیح قرآن را تهیه کند تا روند تصحیح به صورت نرم افزاری انجام شود. الان تصحیح نرم افزاری مراحل آزمایشی را طی میکند که با رفع اشکالات، بخش عمده کار تصحیح توسط نرم افزار انجام خواهد شد.
قره شیخلو در ادامه با اشاره به فعالیتهای سایر معاونتهای سازمان دارالقرآن الکریم گفت: معاونت ارتباطات و امور اجرایی سازمان نیز فعالیتهای متنوعی دارد. این معاونت در حوزه ساماندهی مشارکتهای مردمی در حوزههای قرآنی فعال است و در سال 88، 1068 مجوز برای فعالیت مؤسسات قرآنی مردمی صادر کرده و به 909 خانه روستایی قرآنی نیز مجوز داده است. علاوه بر این سازمان حمایتهای مالی نیز از این نهادهای مردمی قرآنی داشته است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتها و برنامههای سازمان دارالقرآن الکریم در سال جاری گفت: در سال جدید نیاز به بازبینی استراتژی و راهبردهای سازمان احساس شد. در حال حاضر گروهی روی تدوین سند راهبردی جدید سازمان مشغول کار هستند که این سند تربیت قرآنی را محور خود قرار خواهد داد. این سند از سه بخش تشکیل شده است که در حال حاضر بخش اول آن آماده شده و دو بخش دیگر در حال انجام است.
قره شیخلو افزود: یکی از نیازهایی که در حوزه قرآنی احساس میشد راه اندازی جلسات دائمی تفسیر قرآن بود که امسال بنا داریم 30 جلسه دائمی تفسیر ترتیلی قرآن را در 30 مرکز استان دایر کنیم. راه اندازی مراکز مشاوره قرآنی را در سال جدید خواهیم داشت که قرار است 3 مرکز به طور آزمایشی در تهران راه اندازی و در صورت موفقیت در کل کشور آنرا گسترش دهیم.
وی تصریح کرد: تدوین نظام جامع تعلیم و تربیت نظام قرآنی، راه اندازی بانک جامع قرآنی، بررسی و حمایت از ترجمهها، پژوهشها و پایاننامهها و تولیدات قرآنی و توسعه سایت اطلاع رسانی سازمان دارالقرآن الکریم از دیگر برنامههای سازمان در سال جاری خواهد بود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: راهاندازی پایگاه آموزش مجازی قرآن، تشکیل انجمن وبلاگنویسان قرآنی، توسعه مشارکتهای مردمی و حمایت از این مؤسسات و توسعه فروشگاههای عرضه محصولات قرآنی در کل کشور نیز از جمله برنامههای سازمان دارالقرآن الکریم برای امسال پیش بینی شده است .
وی افزود: تولید نرمافزارهای آموزشی، تولید نرمافزار ترجمه گویای قرآن با صدای استاد سلیمی نیز از جمله فعالیتهای سازمان در سال جدید خواهد بود.
قره شیخلو با اشاره به اهمیت بحث هماهنگی میان سازمانهای قرآنی در کشور افزود: با توجه به تعدد سازمانها و دستگاههای قرآنی، هماهنگ عمل کردن این سازمانها مهم است. در سال قبل سازمان دارالقرآن الکریم بخش عمدهای از سازمانهای قرآنی را دعوت کرد و کارگروههای مشترکی تشکیل شد که مشغول به کار هستند و با برخی از این سازمانها تفاهمنامههایی نیز به امضاء رسید. نگاه سازمان این است که باب تعامل سازمانهای قرآنی با یکدیگر بیشتر شود تا از رهگذر آن مردم بیشتر بهره ببرند.