به گزارش خبرنگار مهر، رسول خادم در دویست و هفتاد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر در جریان ارائه عملکرد دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی در صرفه جویی و بهینه سازی مصرف برق گفت: مرتب موارد مهم را به مردم ابلاغ میکنیم و از آنها میخواهیم که با ما هماهنگ باشند اما همیشه خودمان تعلل میکنیم و در مصرف منابع عمومی غیراخلاقی گام برمیداریم.
وی تاکید کرد: مدیریت اجرایی در سطح کشور در اجرای مصوبات مجلس و تصمیمگیریهای دولت اخلاقگرا نیست.
خادم ادامه داد: باید دستگاههای عمومی به مردم پاسخگو باشند که چرا خودشان به قوانین عمل نمیکنند. اینکه دائم از مردم توقع صرفهجویی داشتهباشیم کار غیرمنطقی و نادرستی است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران همچنین خواستار تشکیل ستاد هماهنگی مدیریت خدمات شهری شد تا بر اساس آن عدم هماهنگی میان دستگاهها از بین رود.
وی گفت: در بحث اصلاح الگوی مصرف و بهینه سازی مصرف انرژی باید دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی که در صرفه جویی مصرف برق بی توجه بوده اند مشخص شوند.
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران نیز در ادامه این جلسه شورای شهر با تاکید بر این که باید توجه بیشتری نسبت به استفاده از انرژی خورشیدی در تهران صورت گیرد، گفت: درصد قابل توجه ای از روشنایی سالانه را میتوان از این انرژی کسب کرد و باید برای استفاده بیشتر و بهینه تر از انرژی خورشیدی برنامه ریزی های دقیق تری صورت گیرد.
معصومه ابتکار با اشاره به اینکه مطابق با قانون بودجه سال 82 و 83 و قانون برنامه سال 84 دولت مکلف به اجرای قانون دولت سبز بود، خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین و آییننامههای ابلاغ شده تکالیف برای دستگاههای دولتی و عمومی همچون شهرداریها مشخص شده که باید علاوه بر صرفهجویی در مصرف برق و انرژی گزارش سالانهای از روند اجرای این مصوبات ارائه دهند.
وی افزود: با وجود اینکه تکالیف از سال 82 روشن و شفاف است و ابزار قانونی هم وجود دارد در بخش عمومی کشور شاهد رشد 6 درصدی مصرف برق بودهایم.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر با طرح این پرسش که چرا بخش عمومی مانند دولت و شهرداریها با وجود شعار کوچکسازی همچنان رشد مصرف انرژی دارند ادامه داد: منحنی کاهش سرانه مصرف مردم به خوبی قابل مشاهده است اما این سئوال وجود دارد که چرا با وجود تمام ساز و کارها و تکالیف قانونی بخش دولتی به این قوانین احترام نمیگذارد.