پینگ‏پنگ‏بازان ایران از سال 1951 تا به امروز که در مسابقات آسیایی، جهانی و المپیک شرکت کرده اند تنها موفق به کسب 3 مدال برنز در دو بخش تیمی و انفرادی شده‏اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی فدراسیون تنیس روی میز با انتشار گزارش آماری از مدالهای کسب شده در سالهای گذشته این ورزش نوشته است: اولین حضور تنیس روی میز ایران در مسابقات بین المللی در سال 1951 و همزمان با برگزاری مسابقات قهرمانی جهان در اتریش انجام شد. امیر احتشام زاده، پرویز خاموشی و احمد مبارکی نمایندگان کشورمان در این مسابقات بودند که در بین 22 تیم شرکت کننده عنوان شانزدهمی مشترک را از آن خود کردند.

در سال 1958 نیز تیم 4 نفره ایران با ترکیب امیر احتشام زاده، هوشنگ بزرگ زاده، حمید کارلو و ادمونت بیت خدا، موفق شد در بازی‌های آسیایی توکیو به عنوان سوم تیمی دست یابد و در بازی‌های آسیایی 1966 تایلند هم هوشنگ بزرگزاده در مسابقات انفرادی یک مدال برنز دیگر را به کارنامه پینگ پنگ ایران اضافه کرد.

به غیر از این 2 مدال، سایر پینگ‎پنگ‎بازان ایران در دو بخش آقایان و بانوان در رویدادهای مهم جهانی و آسیایی در رده بزرگسالان از کسب مدال محروم مانده‎اند.

بر این اساس در سال 1989 و در حاشیه مسابقات قهرمانی جوانان و نوجوانان آسیا برای نخستین‎بار رقابت‌های انفرادی نونهالان آسیا در دهلی نو برگزار شد که از هر کشور یک بازیکن مجوز حضور در این مسابقات را داشت. بهنام رحمت پناه یکی از نمایندگان ایران در این مسابقات بود که موفق به کسب مدال برنز شد.

همچنین پس از سال 2004، نوجوانان و جوانان کشورمان در مسابقاتی تحت عنوان پوروتورهای فدراسیون جهانی شرکت کرده و در رده‌های سنی خود موفق به کسب مدال‌های مختلف شده‎اند که اکثریت این مدال‌ها هم توسط نوشاد عالمیان بدست آمد. آنچه در زیر آمده است نتیجه حضور ورزشکاران ایرانی در مسابقات مختلف بین المللی تنیس روی میز طی سال های گذشته است:

مسابقات المپیک:
پینگ‏پنگ‎بازان کشورمان از المپیک 1992 بارسلونا، جواز حضور در مهمترین تورنمنت ورزشی جهان را کسب کردند. نماینده ایران در این بازی‎ها ابراهیم علیدخت بود. در المپیک 2000 سیدنی مجید احتشام زاده، در المپیک 2004 آتن محمدرضا اخلاق پسند و در المپیک 2008 پکن افشین نوروزی نمایندگان تنیس روی میز کشورمان در این رقابت‌ها بودند که هیچ کدام از آنها موفق به کسب پیروزی در المپیک نشده و در نخستین مرحله، از گردونه مسابقات کنار رفتند.
 
مسابقات جهانی:
ورزشکاران تنیس روی میز کشورمان از سال 1951 میلادی در مسابقات جهانی تنیس روی میز حضور یافتند و بالاترین عنوانی که در 19 دوره حضور خود در این رقابت‌ها بدست آوردند، عنوان نهمی مشترک در سال 1963 بود.
 
در این دوره از مسابقات جهان تیم ایران متشکل از امیر احتشام زاده، محمد اصلاحچی، هوشنگ بزرگزاده، حمید کورلو، محسن اسلامی و یوسف تیزهوش به شهر پراگ کشور چکسلواکی سفر و در میان 43 تیم شرکت کننده عنوان نهم مشترک به همراه سه کشور دیگر را کسب کرد.
 
در آخرین دوره مسابقات جهانی هم تیم ایران متشکل از مهران احدی، محمدرضا اخلاق پسند، افشین نوروزی و نوشاد عالمیان در گوانگژو چین به مصاف حریفان خود رفته و در بین 72 تیم شرکت کننده به مقام چهلمی دنیا دست یافتند.
 
در سال 2010 هم قرار است 789 پینگ‌پنگ‌باز از 133 کشور دنیا در مسابقات تنیس روی میز قهرمانی تیمی جهان حضور یابند که این مساله سختی‌های صعود در رده‎بندی جهانی را برای تیم تنیس روی میز ایران نشان می‎دهد.
 
بازی‌های آسیایی:
در حالیکه شانزدهمین دوره بازی‌های آسیایی تا چندماه دیگر در گوانگژو چین آغاز می‎شود، پینگ‎پنگ‏بازان ایران مهمترین عناوین بین‎المللی خود را در این مسابقات کسب کرده‎اند.
 
در بازی‌های آسیایی توکیو سال 1958 تیم 4 نفره ایران متشکل از امیر احتشام زاده، هوشنگ بزرگ زاده، حمید کارلو و ادمونت بیت خدا موفق شد، عنوان سوم تیمی را از آن خود کند و در بازی‌های آسیایی 1966 بانکوک تایلند هم هوشنگ بزرگزاده در مسابقات انفرادی یک مدال برنز دیگر را به کارنامه تنیس روی میز ایران اضافه کرد.
 
البته طبق تصمیم کمیته ملی المپیک کشورمان تیم تنیس روی میز ایران پس از بازی‌های آسیایی 1998 بانکوک تایلند، در رقابت‌های 2002 پوسان کره جنوبی و 2006 دوحه قطر فرصت حضور در این مسابقات را پیدا نکرد اما در حال حاضر این امکان فراهم شده است که پس از سال‌ها تیم‌های آقایان و بانوان تنیس روی میز کشورمان هم در بازی‌های آسیایی 2010 گوانگ ژو چین حضور یابند.
 
مسابقات کاپ آسیایی:
یکی از مهمترین رقابت‌ها بین پینگ‎پنگ‏بازان آسیایی، مسابقه "کاپ آسیا" است که بصورت انفرادی و با حضور 16 بازیکن برتر از کشورهای مختلف قاره کهن برگزار می‌شود.
 
این مسابقات از سال 1983 آغاز شده و تاکنون 22 دوره آن سپری شده است که مجید احتشام زاده در سال 1991 و در مانیل فیلیپین به مقام هفتمی این رقابت‌ها دست یافت. این بهترین عنوان پینگ‏پنگ‏بازان کشورمان در این مسابقات محسوب می‏شود.
 
مسابقات قهرمانی آسیا:
از سال 1972 پینگ‏پنگ‏بازان ایران در مسابقات تنیس روی میز قهرمانی آسیا حضور یافتند که در دور نخست این رقابت‌ها که در شهر پکن چین برگزار شد، تیم کشورمان در حضور 25 تیم شرکت کننده به عنوان هفتمی دست یافت. تا به امروز تیم‌های تنیس روی میز کشورمان در 19 دوره رقابت‌های تنیس روی میز قهرمانی آسیا شرکت کرده‎اند و بهترین مقام بدست آمده عنوان هفتمی در مسابقات سال 1972 چین و همچنین تکرار این مقام در سال 1990 مالزی است.
تیم ایران در مسابقات سال 2009 که در شهر لوکنو هند برگزار شد، در بین 20 تیم شرکت کننده در رده نهم قرار گرفت.
 
مسابقات قهرمانی جوانان آسیا:
پینگ‏پنگ‏بازان جوان کشورمان از سال 1983 در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا حضور یافتند. در آن رقابت‌ها که در منامه بحرین برگزار شد تیم ایران در میان 21 تیم شرکت کننده در رده هفتم قرار گرفت.
 
در 19 دوره برگزار شده این رقابت‌ها تیم‌های کشورمان در 2008 سنگاپور و 2009 جیبور هند به عنوان پنجمی دست یافتند که کسب این جایگاه، مهمترین افتخار کشورمان در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا بود اما اصلی‌ترین عوامل این موفقیت، ابتدا حضور نوشاد عالمیان در تیم جوانان ایران، سپس برگزاری اردوهای داخلی طولانی‌مدت، منسجم و حضور حریفان تمرینی خارجی بود.
مسابقات سال 2010 هم چندماه دیگر در تایلند برگزار می‎شود که مسئولان وقت فدراسیون فعالیت جدی خود برای کسب جایگاه مناسب در این رقابت‌ها را از ابتدای سال جاری آغاز کرده‎اند.
 
بر اساس اعلام روابط عمومی فدراسیون تنیس روی میز این مطلب وضعیت واقعی و کارنامه پینگ پنگ بازان کشورمان در 59 سال حضور تیم‌های بزرگسالان و دیگر رده‌های سنی در مسابقات معتبر جهانی و آسیایی است.