یک کارشناس اداره کل خلیج فارس به ریشه های جعل عنوان خلیج فارس اشاره داشته و گفت: این اقدام در جهت هویت سازی برای برخی کشورهای عربی صورت می گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، موسی فرهنگ در میزگرد خلیج فارس که امروز چهارشنبه در محل دفتر مطالعات سیاسی وبین المللی وزارت امورخارجه برگزار شد، گفت: بعد از خروج پرتغالی ها از خلیج فارس و همچنین جنگ جهانی اول و دوم با پدیده ای در خلیج فارس مواجه شدیم که به واسطه آن برخی کشورهای کوچک در منطقه استقلال یافته و سر برآوردند.

وی افزود: نخستین اقدامی که این کشورها باید به آن می پرداختند هویت سازی برای خود بود که این امر با ایجاد رژیم صهیونیستی ، طرح ناسیونالیسم عربی از سوی عبدالناصر و همچنین اشتباهات رژیم سابق ایران در حمایت از صهیونیست ها لزوم آن را بیش از پیش نمایان ساخت.

فرهنگ با بیان اینکه از سال 1970 اندیشمندان مصری و عراقی در این رابطه فعال شدند، گفت: آنها در چهار زمینه سعی کردند که هویت مستقل از ایران برای کشورهای این منطقه بیافرینند.

وی ادامه داد: ابتدا این گروه درزمینه تاریخ زدایی فعال شده و ایران را از تمام کتابهای درسی خود زدودند و آن را تبدیل به فتوحات اسلامی کردند.

این کارشناس خلیج فارس اضافه کرد: در اقدام بعدی از تاریخ دانشمند زدایی کرده و دانشمندانی که اصالت ایرانی داشتند به قومیت عرب یا اسلام گره زدند.

وی سومین اقدام این عده برای هویت سازی منطقه ای برای برخی کشورهای عرب را سند زدایی اعلام کرد و گفت: آنها روی اسناد کار کرده و بسیاری از نقشه های جهانی را به دلخواه خود ترسیم کردند.

فرهنگ در ادامه خلیج فارس را آخرین پروژه این هویت سازی اعلام کرد و گفت:آنها به واسطه موجودی به نام صدام درصدد حذف نام ایران از نقشه جغرافیا بودند که در حقیقت تیر آنها به سنگ خورد.

این کارشناس خلیج فارس اقدامات انجام شده از گذشته تا به امروز در زمینه خلیج فارس را مثبت عنوان کرد و گفت: حساسیت هایی که دانشگاهیان و قشر فرهیخته از گذشته داشته اند و مردم نیز در این رابطه تعصب خود را نشان داده اند مانع از تحقق این هدف از سوی آنها شده است.

وی در پایان خواستار بررسی بیشتر این چهار سرفصل هویت سازی برای برخی کشورهای عربی شده و آن را برای آینده منطقه خلیج فارس حیاتی دانست.