دکتر کاخی با اشاره به اینکه وجود شخصیت دکتر حق شناس فرصتی مغتنم برای فرهنگ و ادب ایران زمین بود خاطرنشان کرد: درگذشت ایشان از جمله فقدانهایی است که به این سادگی جبران نمی‌شود.

 دکتر مرتضی کاخی در مورد شخصیت علمی و ویژگی‌های اخلاقی مرحوم دکتر حق شناس به خبرنگار مهر گفت:خبر درگذشت مرحوم دکتر حق شناس، خبری جانگداز برای جامعه ادبی و فرهنگی ما به شمار می‌رود. با شنیدن خبر درگذشت ایشان به این فکر فرو افتادم که چطور ممکن است شخصی با چنین تشخص علمی و با این نیازی که فرهنگ امروز ما و حوزه زبان شناسی به اشخاصی چون ایشان دارد جایگزین آکادمیک داشته باشد.

وی تصریح کرد: در حوزه زبان شناسی تعداد اندکی مثل ایشان وجود دارند که کارهای مربوط به این حوزه را شروع و دنبال می‌کنند. دکتر حق شناس یکی از ستارگان این آسمان علمی بود که به چنگال بی رحم مرگ می‌افتد.

نویسنده کتاب "باغ بی برگی" تأکید کرد: رشته زبان‌شناسی رشته‌ای نیست که بتوان در همه جا آموخت و همه بتوانند آنرا مانند بسیاری از رشته‌های علمی فراگیرند و تدریس کنند. این رشته مستلزم آشنایی با حوزه‌های مختلف علمی و ادبی چون ادبیات، واژه‌شناسی و فقه لغت(etymology) یعنی شناخت ریشه کلمات و تطور کلمات در تاریخ 2500 ساله زبان فارسی که به صور پهلوی و اشکانی دارد، است. باید توجه داشت این شکافتن و بررسی ریشه کلمات به صورت حدس و گمانی نیست بلکه به صورت علمی صورت می‌گیرد.

وی افزود: شایسته بود که بعد از او جانشینانی شایسته برای او وجود می‌داشت که راه او را با دستی گشاده‌تر و امکانات بیشتر دنبال می‌کردند. در این حوزه اشخاصی چون دکتر حق شناس هسته‌ها را بنا گذاشتند که بایست توسط افراد دیگر دنبال شود.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: وجود ایشان فرصت مغتنمی در این بخش از فرهنگ، ادبیات و زبان شناسی به شمار می‌رفت. درگذشت ایشان از جمله فقدانهایی است که به این سادگی جبران نمی‌شود و تا شخصی بیاید و این فقدان را جبران کند و راهنمای صالح و جایگزین آکادمیک و علمی بر اساس روشهای جهان امروز و معمول باشد، زمان می‌برد.

کاخی در پایان خاطر نشان کرد: آرزو دارم از طریق این اساتید کسانی تربیت شده باشند که بتوانند جانشین آکادمیک برای اشخاصی چون مرحوم دکتر حق شناس باشند تا این نهال تازه فرهنگ را در این بخش بتوانند به درختی تناور تبدیل کنند و یار و مددکار این حوزه باشند.