مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی گفت:بافت های فرسوده در 21 شهر از این استان و به مساحت بیش از 4 هزار هکتار شناسایی وبه اتمام رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمدرضا قاسمی عصر شنبه در جمع خبر نگاران افزود : توجه به امر بهسازی، نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده شهری صرف نظر از تکلیف قانونی، یک وظیفه انسانی، اسلامی و ملی محسوب می شود که می تواند ضمن احیای مجدد هویت این بافت ها، حفظ جان شهروندان، دستاوردهای شهرسازی، معماری، سرمایه گذاری، مشارکت در تولید مسکن و در نهایت ایجاد اشتغال را در پی داشته باشد. 

وی افزود: در این زمینه در چند سال اخیر اقدامات بسیار خوبی را از سوی وزارت مسکن و سایر دستگاه های همکار شاهد بودیم که از آن جمله می توان به مطالعه و تهیه طرح های مناسب، اعمال بخشودگی در پروانه های ساختمانی صادره، اعمال بخشودگی مالیاتی و تخفیف های ویژه در بخش خدمات زیربنایی و همچنین تشکیل صندوق های سرمایه گذاری در استان اشاره کرد. 

رئیس سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی افزود: همچنین سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی از محل اعتبارات ملی و استانی و در قالب مصوبات دور اول و دوم سفر هیات محترم دولت تاکنون توانسته مراحل شناسایی و تعیین و تصویب بافت فرسوده 21 شهر استان به مساحت حدود 4 هزار 280 هکتار را به پایان برساند.
 
وی با اشاره به پیگیری و اختصاص مبلغ 25 میلیارد ریال جهت تحصیل حریم و بازگشایی معابر واقع در بافت فرسوده در قالب مصوبات سفر هیات دولت گفت: این اعتبار در اختیار شرکت عمران و مسکن سازان منطقه شرق قرار گرفت تا در قالب پروژه های مصوب هزینه شود.
 
قاسمی تصریح کرد: همچنین مطالعه و تهیه طرح تفصیلی ویژه برای بافت فرسوده اکثر شهرهایی  که مطالعات بافت فرسوده آن به پایان رسیده است، با اعتبار بالغ بر 5/6 میلیارد ریال، تشکیل کمیته بافت فرسوده شهرهای استان بعنوان زیرمجموعه کارگروه تخصصی مسکن و شهرسازی با شرح وظایف و اعضای مشخص از جمله اقداماتی است که در حوزه نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده در استان خراسان رضوی انجام گرفته است.
 
وی با بیان اینکه در انتهای سال گذشته از محل خط اعتباری مسکن مهر حدود 600 واحد مسکونی سهمیه برای استان در بافت فرسوده ابلاغ شده است، اظهار داشت: این امر فرصت بسیار مناسبی را برای احیای بافت های فرسوده با استفاده از خط اعتباری مسکن مهر فراهم آورده است.
 
قاسمی در ادامه گفت: با برنامه ریزی انجام شده قرار است از پایان هفته جاری مدیران سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی سفرهای منظمی را در سطح استان داشته باشند تا مشکلات را از نزدیک بررسی کرده و با همکاری و همفکری گام های موثری را در خصوص بافتهای فرسوده شهری برداشته شود.
 
احمد نوروزی مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان منطقه شرق نیز در ادامه این همایش با اشاره به اینکه 4280 هزار هکتار بافت فرسوده کشور گفت: این امر مسوولیت بزرگی را متوجه ما می کند.
 
وی با اشاره به قرار گرفتن بیشتر مناطق ایران روی گسل های زلزله خیز گفت: درصورت بی توجهی به بحث بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده در کشور شاهد خسارات جانی و مالی خواهیم بود.
 
نوروزی با بیان اینکه بافت فرسوده امروز برای شهر ما یک تهدید محسوب می شود، افزود: اگر به این تهدید به خوبی و به موقع توجه کنیم و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم , می توانیم این تهدید را به بهترین فرصت برای توسعه درونی شهرها تبدیل کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه توجه به بافت های فرسوده فرصت های اقتصادی را به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری بدون حضور مردم و بخش خصوصی موفق نخواهد بود و باید تلاش کنیم زمینه را برای حضور بهتر و بیشتر مردم در این حوزه فراهم کنیم تا با استفاده از سرمایه مشارکت و مدیرت مردمی به نتایج بهتری دست یابیم.
در این جلسه همچنین محمد حسن واحدی مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی با اشاره به راه اندازی کمیته راهبردی بافت فرسوده استان گفت: برگزاری این کارگاه یک روزه، اولین مصوبه از کمیته راهبردی بافت فرسوده استان بود.
 
وی افزود: دفتر فنی استانداری خراسان رضوی، سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی شرکت عمران و مسکن سازان منطقه شرق و شهرداری های استان از جمله اعضای این کمیته هستند .
 
وی با بیان اینکه در حوزه بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری زیرساخت های لازم آماده شده است، اظهار امیدواری کرد با هم اندیشی دست اندرکاران و حرکت از رویکرد مهندسی به سمت مدیریت در حوزه بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شاهد نتایج خوبی در این حوزه باشیم .