وزیر راه و ترابری با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت ناوگان هوایی کشور مناسب است از انجام پروازهای یکسر خالی پس از ورود ناوگان های جدید ابراز نگرانی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید بهبهانی در مراسم گرامیداشت روز معلم در سازمان هواشناسی کشوری با بیان اینکه باید در سال جاری فعالیت وزارت راه و ترابری 6 برابر شود، گفت: در سالیان گذشته هر سال حدود 150 کیلومتر راه آهن ساخته می شد که ما باید آن را به هزار کیلومتر در سال برسانیم.

وی از برنامه ای برای جذب 150 هزار نیروی جدید درمجموعه وزارت راه و ترابری خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر  بیش از 400 هزار نفر راننده کامیون، 70 هزار نفر شاغل در راه آهن و 15 هزار نفر شاغل در بخش هوایی فعالیت می کنند.

وزیر راه و ترابری همچنین در جمع خبرنگاران از ایجاد صندوق توسعه در جریان هدفمندی یارانه ها خبر داد و تصریح کرد:  پولهای ذخیره شده در این صندوق برای توسعه زیربناهای کشور از جمله راه آهن، توسعه حمل و نقل جاده ای و نوسازی ناوگان و... مصرف خواهد شد.

بهبهانی همچنین از مذاکراتی یک ساله برای جذب سرمایه گذاری های خارجی همچنین سرمایه ایرانیان خارج از کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد به این نحو بتوان به روند توسعه سرعت بیشتری داد.

ورود ناوگان جدید و نگرانی وزیر راه وترابری

وزیر راه وترابری در خصوص تعیین تکلیف هواپیمای توپولف 204 ، با بیان اینکه تفاهم نامه این نوع هواپیما در دو سال گذشته و قبل از وی امضا شده است، اظهار داشت: از آن زمان تا کنون هیچگونه اقدامی در این خصوص صورت نگرفته ولی ما به دنبال هواپیماهایی هستیم که راحتی بیشتری را برای مردم ایجاد کند.

بهبهانی با تاکید براینکه ما خودمان را محدود به یک نوع هواپیما نخواهیم کرد، گفت: امسال نیزما به دنبال خرید های بیشترهواپیما هستیم.

وی با تاکید بر اینکه ناوگان ما وضع خوبی دارد، اظهار داشت: چیزی که  امروز مرا با توجه به ورود ناوگان هوایی جدید نگران کرده است این است که هواپیمایی با مسافر به یک شهرستان برود و با صندلی های خالی بازگردد.

 ناوگان هوایی کشور

وزیر راه و ترابری درخصوص شرایط ناوگان هوایی موجود در کشور گفت: هرهواپیمایی که وارد می شود باید تولید سال 2000 به بالا باشد ضمن اینکه باید دارای ایمنی کامل بوده همچنین دارای پشتیبانی خوب، بازدیدهای خوب و سلامت خوبی داشته باشد.

بهبهانی در خصوص تعیین تکلیف ناوگان توپولف 154 موجود در کشور با اشاره به تعداد این نوع هواپیما در کشور اظهار داشت: یک هواپیما را ظرف 5 دقیقه می توان خارج کرد ولی با خروج ناگهانی آنها فشار زیادی به دیگر ناوگان وارد می شود.

وی با تاکید بر اینکه خروج این نوع هواپیما به همه جا ابلاغ شده است، گفت: امیدواریم با سرمایه گذاری بیشتر بر روی خطوط هوایی موجود بتوانیم این هواپیما را به مرور از ناوگان هوایی کشور خارج کنیم.

خروج خلبانان خارجی

وزیر راه و ترابری درپاسخ به اینکه چرا پس از دستورصریح وی مبنی بر خروج خلبانان خارجی هیچ اتفاقی درسازمان هواپیمایی کشوری به عنوان عالی ترین مرجع هوایی کشور رخ نداده است، گفت: "آنها دارند تلاش می کنند."

بهبهانی با بیان اینکه در حال حاضر خلبانان ایرانی برای توپولف در کشور وجود ندارد، گفت: همین الان می توان خلبان ها را از کشور خارج کرد و هواپیماها را در گوشه ای پارک کرد ولی برای از کار نیافتادن ناوگان موجود ما باید خلبانان ایرانی را برای این موضوع آموزش دهیم.