تبریز - خبرگزاری مهر: نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه 40 درصد مس کشور از معادن این استان استخراج می شود افزود: با اینحال متاسفانه هیچ کارخانه صنایع جانبی در آذربایجان شرقی احداث نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر در ورزقان، رضا رحمانی پیش از ظهر سه شنبه در جلسه ستاد هماهنگی واحدهای صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی افزود: با توجه به تصویب سرمایه گذاری هزار و 200 میلیارد تومانی دولت در مس سونگون ورزقان لازم است مسئولان محلی نسبت به راه اندازی واحدهای پائین دستی و کارخانجات فرآوری و صنایع جنبی این معدن اهتمام کنند.

وی ضمن انتقاد از روند کند اجرای پروژه های این منطقه افزود: آثار معدن مس سونگون هنوز در زندگی مردم محروم منطقه دیده نشده و جوانان بیکار ارسباران و ورزقان در انتظار عنایات مسئولان در توسعه طرح های این پروژه هستند.

رحمانی یادآور شد: در صورت استفاده مناسب از امکانات این مجتمع بیش از 10 هزار جوان و نیروی جویای کار مشغول به کار خواهند شد.

تمامی نیروها برای خیز مس سونگون آماده است

رئیس سازمان صنایع و معادن آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه تمامی نیروها برای خیز مس سونگون آماده است گفت : در طی دو سال گذشته تمرکز زیادی برروی پروژه های مس سونگون صورت گرفته است وتمامی زیر مجموعه و نهادهای مرتبط باید با تلاش مضاعف، اتمام کارخانجات جدید مس سونگون را تا پایان دولت دهم عملی سازند.

علی مسافری در این جلسه که به منظور بررسی پروژه ی مس سونگون و بررسی محدودیت و مشکلات پروژه های بزرگ در مس سونگون تشکیل شد گفت: امسال به جهت توجه ویژه مقام عظمای ولایت به بخش صنعت، شور و شوق ویژه ای در وزارت صنایع و معادن ایجاد شده است که این امر؛ عشق، علاقه، حس همدلی، هماهنگی و همزبانی مشترکی مابین عوامل این وزارتخانه ایجاد کرده است.

رئیس سازمان صنایع و معادن استان با اشاره به این مطلب افزود: به موازات این همدلی ، حرکت هایی نیز در استان شروع شده است که این امر توسعه جهشی استان را به ارمغان خواهد آورد.

دکتر مسافری با بیان اینکه توسعه بدون صنعت و معدن میسر نیست از مدیران اعضای ستاد خواست به منظور اجرای سریع پروژه های بزرگ، گرفتار بروکراسی های زاید نشوند.

وی از رئیس بانک صنعت و معدن استان خواست در همین راستا، حل مشکلات واحدهای مشکل دار را دراولویت قرار دهد.

مسافری همچنین از سرمایه گذاران خواست به منظور ایجاد صنایع پایین دستی مس، سرمایه های خود را به این بخش گسیل دهند چرا که آینده و دورنمای این صنعت بسیار سود آور و دارای ارزش افزوده است.

رئیس سازمان صنایع و معادن استان در عین حال یادآور شد که طبق موافقت وزیر، قسمتی از گردش مالی شرکت ملی مس ایران در بانک های استان گردش خواهد داشت.

مسافری، کنترل پروژه ها به منظور بهره برداری در زمان مقرر را جزو برنامه های سازمان صنایع و معادن استان قلمداد کرد و از واحدهای زیر مجموعه خواست برهمین اساس گزارش زمانی پروژه ها را به طور منظم جهت انعکاس به وزارت اعلام کنند.

کارخانجات جانبی در مرحله مناقصه است

در این نشست، مهندس علی شریفی مدیر مجتمع مس سونگون نیز با ارائه گزارشی از وضعیت پیشرفت پروژه های توسعه ای معدن مس سونگون از مناقصه رفتن کارخانجات جدید خبر داد و پیشرفت پروژه های مولیبدن، فاز 2 تغلیظ، کارخانه ذوب و پالایشگاه را خوب ارزیابی کرد و گفت: با راه اندازی این کارخانجات سالانه 750 هزار تن اسید سولفوریک در این مجتمع تولید خواهد شد که مصرف آن از اهمیت و حساسیت ویژه ای برخوردار است که به دلیل مزیت آن، لازم است کارخانه ی جانبی دیگری برای مصرف آن تدارک دیده شود.

وی با بیان اینکه بیشترین مصرف این اسید در تولید کودهای پیشرفته سولفات برای کشاورزی است گفت: این کود هم اکنون برای تأمین مصرف داخلی از کشورهای دیگر وارد می شود که به جهت عدم مأموریت مس برای ایجاد این نوع از کارخانجات، لازم است وزارت خانه های کشاورزی، نیرو و سایر ارگان های ذیربط با تعریف پروژه جدید و جذب سرمایه گذار از این فرصت استفاده بهینه ببرند.

فروغی فرماندار ورزقان طی سخنانی ضمن قدردانی از اعضای ستاد هماهنگی صنایع و معادن استان به جهت تشکیل جلسه در شهرستان، پتانسیل های بسیار بالای معدنی ورزقان را یادآور شد وایجاد صنایع پایین دستی مس در این شهرستان را بسیار ضروری دانست.

فرماندار ورزقان همچنین به نیاز نیروی انسانی متخصص در این واحدهای پیش بینی شده اشاره کرد و به منظور تأمین نیروی انسانی متخصص خواستار تأسیس دانشکده ی معدن در شهرستان ورزقان شد.

وی به وجود معارض در معادن در حال مطالعه اشاره کرد و گفت : این فرمانداری به منظور کشف معادن جدید در منطقه آماده است مشکلات معارضین را حل و فصل کند.

درادامه این نشست، صدیقی فرماندار اهر نیز طی سخنانی با ابراز خرسندی از حرکت شروع شده در صنایع و معادن از عوامل شهرستانی خواست شرایط را برای ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی جهت سرمایه گذاری در شهرستان اهر مهیا کنند.

فرماندار اهر به ظرفیت های بالای معدنی و طبیعت بکر شهرستان اهر اشاره کرد و خواستار گسیل سرمایه گذاری شرکت های دولتی در منطقه ارسباران شد.

وی در خاتمه خواستار ایجاد اداره ی صنایع و معادن در شهرستان اهر به مرکزیت منطقه ای شد.