رئیس ‌جمهوری اسلامی ایران آب را به عنوان منشا و پایه اصلی حیات و نیازمند مدیریت جهانی دانست و گفت: مدیریت آب در همه بخش‌ها از جمله تامین، انتقال، تصفیه و بازیافت نیازمند مدیریت جهانی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدی نژاد در دیدار اعضای شرکت‌کننده در هفتمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری گفت: مدیریت آب از مهمترین نیازهای زندگی بشر و از موضوعات اساسی دنیا به شمار می‌رود.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: اگرچه چهار پنجم محیط کره زمین را آب فرا گرفته است اما منابع آب سالم که تامین کننده نیاز انسان است، محدودیت دارد. از این رو مدیریت آب، موضوع مهمی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه "مدیریت آب مسئله‌ای حیاتی است"، افزود: آب نه تنها منشا حیات، بلکه منشا پاکی و پاک کنندگی است و از سوی دیگر اگر آب نباشد، اکسیژن هم نیست.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه "مدیریت آب به هماهنگی بخش‌های مختلفی نیاز دارد"، گفت: امروز آلودگی‌های محیطی، چرخه آب را با مشکل مواجه کرده است و به همین دلیل میزان آب محدودی هم که در جهان وجود دارد به طور متوازن توزیع نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه "آب نیازمند مدیریت جهانی است"، اظهار داشت: هیچ جای جهان مستقل از نقاط دیگر نیست؛ چه بسا اتفاقی که در گوشه‌ای از دنیا رخ می‌دهد، نابسامانی‌هایی را در منطقه دیگری از جهان به وجود آورد؛ چرا که محیط زیست کاملا به هم پیوسته و متاثر از هم است. هر کس در هر نقطه‌ای از عالم دخالتی در محیط زیست می‌کند در واقع کل چرخه زیستی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

رئیس جمهوری، توجه به آموزش را در مدیریت آب بسیار موثر دانست و گفت: تمام کشورها متناسب با شرایط طبیعی، شیوه‌هایی را در مدیریت آب برای استفاده بهینه از آن طراحی کرده‌اند که باید این تجربیات را به یکدیگر منتقل کنند.

احمدی نژاد ادامه داد: امیدواریم مدیریت منطقه‌ای آب بسرعت با سایر مجموعه‌های جهانی برای صیانت و استفاده از آب هماهنگ شود.

وی با بیان اینکه "در موضوع آب نمی‌توان شیوه واحدی را به تمام دنیا دیکته کرد"، خاطرنشان کرد: سنت‌ها و روش‌های بومی که برای حفظ آب در کشورهای مختلف و متناسب با محیط، طراحی شده و در طول تاریخ بر اساس تجربه به دست آمده‌اند، بهترین شیوه‌های مدیریت آب هستند و نباید به فراموشی سپرده شوند.

رئیس جمهوری افزود: به طور مثال شبکه قنات‌ها شیوه بسیار مناسبی برای حفظ آب، استفاده درست و جلوگیری از هدر رفت آب به شمار می‌رود و یک کار کاملا علمی و سازگار با محیط است که باید حفظ شود و اگر متناسب با نیاز امروز به تغییراتی احتیاج داشته باشد، باید این کار با مطالعه و دقت انجام شود.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه "شیوه‌های جدید کنترل و استفاده از آب دارای مزایا و معایبی هستند"، گفت: نباید روش‌های جدید را مطلق فرض کرد؛ چه بسا ایجاد یک سد، چرخه آب را در آن محیط کاملا با مشکل مواجه کند.

رئیس جمهوری ،عوامل موثر بر مدیریت آب را بسیار گسترده دانست و تصریح کرد: اگر مدیریت واحدی برای کنترل آلودگی و گازهای گلخانه‌ای وجود نداشته باشد، بدون تردید مدیریت آب نیز موفق نخواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین مدیریت آب نیازمند وجود مدیریت جهانی برای کنترل مصرف سوخت فسیلی است و اگر این مدیریت نباشد، هر قدر روی مدیریت آب سرمایه گذاری شود بازدهی آن پایین خواهد آمد.

رئیس جمهوری همچنین مدیریت جهانی اقتصاد را برای موفقیت مدیریت سوخت الزامی دانست و افزود: کنترل مصرف سوخت، نیازمند مدیریت اقتصادی است؛ چرا که منابع عظیمی به این واسطه جابجا می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت واحد اقتصادی نیز نیازمند هماهنگی سیاسی است که اگر وجود نداشته باشد، مدیریت واحد اقتصادی شکل نمی‌گیرد.

رئیس جمهوری با اشاره به اجلاس اخیر کپنهاک درباره آلودگی‌های زیست محیطی اظهار داشت: همگان در کپنهاک مشاهده کردند که اراده سیاسی چند کشور مانع از تصمیم‌گیری درست برای کنترل آلودگی هوا شد. همه این موارد نشان می‌دهد که نگاه به مسایل مختلف باید جهانی باشد.

رئیس جمهوری تصریح کرد: اگر در عرصه بین‌المللی برای مدیریت در بخش آب و سایر بخش‌ها، هماهنگی ایجاد شود، تلاش‌های صورت گرفته نیز به نتیجه سازنده و مثبت خواهد انجامید.

وی با اشاره به نقش موسسات بین‌المللی تصریح کرد: در این زمینه یونسکو و موسسات وابسته به سازمان ملل نقش مهمی دارند که باید زمینه‌سازی و پشتیبانی کنند و اگر لازم باشد حتی کشورها را نسبت به رعایت تعهدات جهانی مجبور کنند.

وی ادامه داد: چه بسا اگر اجبار در کار نباشد، کشورهایی که 70درصد آلودگی را در جهان ایجاد می‌کنند، هیچ وقت منشا این آلودگی‌ها را از بین نخواهند برد.

رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین ماموریت سازمان ملل را در این خصوص "سنگین" ارزیابی کرد.