قم - خبرگزاری مهر: مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مقدار آب قابل برداشت از سد 15 خرداد را سه میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: ذخیره آب در سد 15 خرداد در حال حاضر نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، سید مهدی ثمره‌هاشمی که صبح شنبه به منظور بررسی بحران کم‌آبی به قم سفر کرده است در حاشیه بازدید از وضعیت سد 15 خرداد و تصفیه خانه آب قم گفت: سد 15 خرداد که به عنوان اصلی‌ترین تأمین‌کننده آب شهر قم هم‌اکنون ذخیره آب بسیار کمی دارد و نسبت به سال گذشته بیش از 50 درصد کاهش داشته و این در حالیست که قم در سال گذشته با خشکسالی مواجه بوده است.

ابراز نگرانی از تأمین آب شرب قم

وی افزود: این امر نگرانی‌های جدی را برای چگونگی تأمین آب شرب مردم قم به ویژه در فصل گرما و تابستان برای ما ایجاد کرد به همین منظور جلسات متعددی در ارتباط با چگونگی تأمین آب قم و گذر از گرمای تابستان برگزار کردیم.

مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور با اشاره به برخی از اقدامات انجام گرفته برای تأمین آب مورد نیاز شهر قم اظهار داشت: اجاره تعدادی از چاه‌های کشاورزی، استفاده از آب برخی از چاه‌های شهرداری قم و حفر 10 چاه جدید از جمله‌ تمهیداتی است که بخشی از کمبود آب شهر قم را جبران می‌کند.

کاهش برداشت آب از سد 15 خرداد

وی کاهش برداشت آب از سد 15 خرداد و ذخیره آب موجود در سد برای فصل تابستان را از دیگر پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای گذر از کمبود آب در فصل گرما ذکر کرد و گفت: در حال حاضر حدود 18 درصد آب شهر قم از سد 15 خرداد، 55 درصد از چاه‌های داخل شهر، 25 درصد از چاه‌های منطقه علی آباد و حدود چهار درصد از چاه‌های اجاره‌ای تأمین می‌شود.

ثمره‌هاشمی با بیان اینکه سد 15 خرداد هم‌اکنون کمتر از 21 میلیون متر مکعب آب دارد گفت: از این میزان تنها حدود سه میلیون متر مکعب آب قابل برداشت به صورت ثقلی است و مابقی آن باید به صورت پمپاژ برداشت شود که امکانات لازم برای برداشت چیزی در حدود دو هزار لیتر آب در ثانیه از سد 15 خرداد در فصل گرما فراهم شده است.

آبیاری فضای سبز شهری از آب شرب توجیه پذیر نیست

وی با اشاره به هزینه‌های سنگین و زحمات فراوانی که برای تأمین آب شهری صورت می‌گیرد، استفاده از این آب را برای آبیاری فضای سبز توجیه‌پذیر ندانست و از مسئولان شهرداری خواست استفاده از آب شهری را برای آبیاری فضای سبز به حداقل ممکن برسانند و برای این کار از چاه‌هایی که آب آن قابل شرب نیست استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تأکید کرد: مسئولان شهرداری ضمن اینکه لازم است آبیاری فضای سبز را در ساعات پایانی شب که مردم حداقل استفاده از آب را دارند انجام دهند باید اقدامات لازم را به برای به صفر رساندن استفاده از آب شرب برای آبیاری فضای سبز شهری انجام دهند تا برای تأمین آب شرب مردم، مشکلی ایجاد نشود.

وی همچنین از سازمان‌های دولتی، مجتمع‌های آموزشی مدارس و سایر بخش‌هایی که از فضای سبز برخوردارند خواست تا آبیاری خود را به ساعات پایانی شب و با استفاده از آب چاه‌های غیر شرب انجام دهند.

20 درصد صرفه‌جویی برای گذر از بحران کم‌آبی در قم

ثمره‌هاشمی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با خشکسالی در قم گفت: با تمهیدات پیش‌بینی شده و اعتبارات خوبی که از سوی استاندار قم برای مواجهه با کم‌آبی قم اختصاص یافته است امیدواریم در فصل گرما برای تامین آب مورد نیاز شهر قم با مشکلی مواجه نشویم.

وی با تأکید بر اینکه اقدامات و تمهیدات صورت گرفته زمانی موثر خواهد بود که مردم نیز همکاری های لازم را داشته باشند، اظهار داشت: امیدواریم با همکاری مردم و صرفه جویی 20 درصد در مصرف آب، بدون بحران از فصل گرم تابستان عبور کنیم.