دبیر کنگره ژنتیک ایران با اشاره به اهمیت علم ژنتیک در تشخیص بیش از چهار هزار نوع بیماری در دنیا گفت: آمار بیماریهای ژنتیک در ایران بالاست.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدحسین صنعتی روز یکشنبه در نشست خبری کنگره ژنتیک ایران که روزهای اول تا سوم خرداد امسال در مرکز همایشهای دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود، گفت: تاثیر مستقیم پیشرفت علم ژنتیک در تشخیص هزاران بیماری ژنتیکی انسان و ساخت داروها و درمانهای جدید را می توان در بازار فروش آزمایشهای تشخیص بیماریهای ژنتیکی مشاهده کرد.

وی با اعلام اینکه در سال 1998 میلادی بازار جهانی فروش آزمایشهای تشخیص بیماریهای ژنتیک بالغ بر 375 میلیون دلار بوده است، افزود: این میزان در سال 2000 به 508 میلیون دلار و در سال 2005 به 772 میلیون دلار رسیده است.

صنعتی ادامه داد: پیش بینی می شود این میزان فروش در سال 2010 به یک میلیارد دلار و در سال 2015 به پنج میلیارد دلار برسد.

دبیر کنگره ژنتیک ایران گفت: آمارها نشان می دهد میزان بهره برداری دنیا از علم ژنتیک در حال گسترش است به طوری که در اغلب آزمایشگاههای دنیا نزدیک به چهارهزار تست ژنتیکی برای تشخیص بیماریهای ژنتیکی وجود دارد که نتیجه این آزمایشات علاوه بر تشخیص، به کاهش تولد معلولین ذهنی و جسمی کمک می کند.

وی به وضعیت علم ژنتیک در ایران اشاره کرد و افزود: در 20 سال گذشته در کشور به تشخیص بیماریهای ژنتیک توجه شده ولی توسعه این دانش و بهره برداری از آن در ظرفیت کشور نبوده است.

صنعتی با اعلام اینکه در حال حاضر تعداد بیماریهای ژنتیکی که در کشور تشخیص داده می شود کمتر از 100 نوع بیماری ژنتیک است، گفت: تعداد آزمایشگاههای تشخیص مولکولی ژنتیک در کشور کمتر از 10 آزمایشگاه است که حدود پنج آزمایشگاه در تهران مستقر است.

دبیر کنگره ژنتیک ایران با اشاره به آمار بالای ازدواج فامیلی در کشور که بیش از 38 درصد گزارش شده است، افزود: این آمار نشان می دهد درصد بیماریهای ژنتیک در ایران بالا است.

وی با انتقاد از اداره ارزیابی مدارک ژنتیک وزارت بهداشت که بر سر راه صدور مجوز آزمایشگاه سنگ اندازی می کند، گفت: این کار باعث شده برخی متخصصین علم ژنتیک کشور را ترک کنند.

صنعتی با تاکید بر اینکه همه آزمایشگاههای تشخیص مولکولی ژنتیک که در کشور فعال هستند مربوط به بخش خصوصی است، افزود: بهره برداری از علم ژنتیک در کشور با موانعی روبرو است.