به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید سرکار در نشستی در خبرگزاری مهر، ترویج فناوری نانو در بخش صنعت را از رویکردهای جدید ستاد توسعه نانو در امر ترویج دانست و افزود: فناوری نانو برای ورود به بازار چند مرحله را طی می کند. در ابتدا فناوری در صنایع موجود رسوخ می کند. این فناوری موجب افزایش کیفیت محصولات می شود و در برخی موارد قیمت محصولات را کاهش می دهد. با کاهش قیمت و افزایش کیفیت تولیدات، رقابت پذیری محصولات ارتقا می یابد.
وی ضمن هشدار به صاحبان صنایع اظهار داشت: افزایش کیفیت محصولات به ویژه در بخش صنعت موجب افزایش رقابت پذیری تولیدات می شود. از این رو اگر امروز صاحبان صنایع در تولیدات جدید خود موفق به جذب فناوریهای نوین نشوند در آینده نزدیک بازارهای خود را از دست خواهند داد و رقابت پذیری آنها از بین می رود.
دبیر ستاد فناوری نانو با اشاره به وجود برخی مقاومتها در برابر تکنولوژیهای جدید خاطر نشان کرد:علت مقاومتها در برابر تغییرات، بی اطلاعی صاحبان صنایع نسبت به فناوریهای نوین است. در یک زمانی مردم با مشاهده خورشید گرفتگی دچار وحشت می شدند ولی بعد از تبیین پدیده علمی آن، وحشت مردم برطرف شد. از این رو با تبیین قابلیت ها و مزایای فناوریهای نوین، نه تنها وحشت از فناوریها از بین می رود بلکه صاحبان صنایع به دنبال این فناوریها خواهند رفت.
سرکار ادامه داد: با توجه به این واقعیت تمرکز و نقطه ثقل فعالیتهای ترویجی ستاد را بر روی صنعت متمرکز کردیم به گونه ای که در حال حاضر موفق شدیم فناوری نانو را در محصولات 7 صنعت کشور شامل صنایع دارویی و پزشکی، غذایی، کشاورزی، نفت، گاز و پتروشمی، ساختمان، نساجی و خودرو وارد کنیم. ورود این فناوری منجر به ارتقای کیفیت محصولات تولیدی در این 7 صنعت شد.
وی صنعت داروسازی را یکی از زمینه های مهم در حوزه فناوری نانو ذکر کرد و به مهر گفت: در چند سال آینده 50 درصد داورهای تولیدی با استفاده از فناوری نانو خواهد بود. بنابراین اگر صنعت دارویی ما در همین مسیری که الان در حال حرکت است ادامه دهد و توجهی به این فناوری نکند، بازارهای خود را از دست خواهد داد.
وی اثرپذیری بیشتر داروهای نانویی با عوارض جانبی کمتر را از مزیتهای این داروها ذکر کرد و گفت: داروهایی که با استفاده از فناوری نانو تولید می شود به صورت هدفمند و بدون ایجاد عوارض جانبی عوامل بیماری زا را از بین می برند. از این رو در آینده، صنعت مرسوم فعلی ما توان مقابله با صنایع جدید را نخواهد داشت مگر اینکه از امروز سعی کند دنیا را رصد کند و با صرف بودجه های مناسب، محققان را تشویق به نوآوری کنند تا صنعت داروسازی کشور بتواند داروهای مرسوم را با استفاده از این فناوری تولید کند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران وضعیت تولید علم در حوزه نانو را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: در حال حاضر دستاوردهای خوبی عرضه شده است ولی از هم اکنون باید بخش صنعت را با این دستاوردها آشنا کنیم تا در صورت تولید این فناوریها، بخش صنعت آمادگی پذیرش و جذب فناوریهای جدید تولید شده را داشته باشند.
سرکا با تاکید بر لزوم تغییر نگرش در تجاری سازی محصولات پیشرفته یادآور شد: از امروز باید بنگاه های تجاری کشور را با تجارت محصولات پیشرفته HiTech آشنا کنیم و تجار را نسبت به تفاوت های تجاری سازی محصولات پیشرفته با محصولات سنتی آگاه کنیم. در این راستا لازم است با حضور در نمایشگاههای بین المللی و اختصاص بخشی از غرفه به محصولات HiTech دنیا را نسبت به پذیرش محصولات فناوریهای پیشرفته ایران آشنا کنیم تا جامعه بین المللی در آینده سهم ما را در تجارت محصولات پیشرفته به رسمیت بشناسد.
وی با بیان اینکه یک شبه نمی توان محصولات پیشرفته خود را به بازارهای بین المللی عرضه کنیم خاطرنشان کرد: موفقیت در این راه در گرو همکاری و حمایت وزارت بازرگانی است.
سرکار همچنین از انتشار خبرنامه ویژه بخش صنعت در ستاد فناوری نانو خبر داد و اضافه کرد: در این خبرنامه مطالبی در خصوص کلیه کارکردها و مزیتهای فناوری نانو در بخشهای مختلف صنعتی تبیین می شود. این خبرنامه در حال طراحی است که در آینده منتشر و توزیع می شود.
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۹:۱۷
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به ورود فناوری نانو به صنعت دارویی گفت: در آینده نزدیک 50 درصد داروها با نانو تولید می شوند که اگر صنعت داوریی کشور به روند کنونی ادامه دهد بازار خود را از دست می دهد. این سرنوشت در انتظار صنایع بی توجه فناوریها نیز می شود.