محمد درویش در گفتگو با خبرنگار مهر، افت 15 متری سطح آب سفره های زیرزمنی ایران را هشدار دهنده توصیف کرد و گفت: قانونی کردن فعالیت چاههای غیر مجاز در کشور تنها می تواند بر شدت تخریب و ناپایداری سرزمین ایران کمک کند.
این کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست با انتقاد از مصوبه مجلس در مورد صدور مجوز برای برداشت آب از چاههای غیر مجاز گفت: خطر تخریب منابع حیاتی ایران با این مصوبه ها شدت می گیرد و دست متجاوزان را برای تغییر کاربری اراضی و تخریب اکوسیستمهای تالابی، جنگلی و مرتعی باز می گذارد.
این متخصص جنگل با اشاره به اینکه تصویب این قوانین بر طبل ناپایداری سرزمین می کوبد تاکید کرد: برخی از نمایندگان مجلس از جمله اعضای فراکسیون محیط زیست با این مصوبه مخالف هستند با این حال آنها می گویند موافقان تصویب این مصوبه در مجلس از درون حوزه های نمایندگی خود تحت فشار هستند و بی توجه به عواقب زیانبار آن با قانونی کردن فعالیت چاههای غیر مجاز موافقت کرده اند.
پیش از این مدیرکل پیش بینی هواشناسی کشور در گفتگو با مهر، نسبت به کاهش آب سفره های زیرزمینی هشدار داده و گفته بود که در 15 سال گذشته به دلیل نیاز آبی حداکثری، عمق برداشت آب از سفره های زیر زمینی از 50 متر به 300 متر رسیده و می توان گفت که این منابع به حداقل خود رسیده اند.
پرویز رضازاده با تاکید بر نقش مدیریت پایدار در حفاظت از منابع آبی و مصرف آن، توسعه ناپایدار را باعث ایجاد نیاز حداکثری به آب در کشور دانسته و افزوده بود که در 15 سال گذشته عمق برداشت آب از ذخیرگاه های زیرزمینی به پایین ترین سطح خود رسیده و منابع آبی سفره های زیرزمینی ایران رو به پایان است.